ĞRETMENLERE NÖBET ÜCRETİ ÖDENMESİ İÇİN ÇALIŞMA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, nöbet tutan öğretmenlere ücret ödenmesiyle ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı.

ĞRETMENLERE NÖBET ÜCRETİ ÖDENMESİ İÇİN ÇALIŞMA
Nöbet tutan öğretmenlere ücret verilmemesi sebebiyle Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler nöbet tutmama eylemi başlatmıştı.
 
KPSS'de kopya
 
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, KPSS'deki kopya iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili soruya "Bekleyelim, sonuçlarını görelim, ciddi bir çalışma var orada" cevabını verdi.
 
MEB'de vip torpil
 
Yine bir gazeteciden gelen "MEB'de VIP torpille atama yapıldığı" yönündeki soruya ise Bakan Avcı şöyle cevap verdi:
 
"Hemen listelerini getirin. Milli Eğitim Bakanlığında atamaların hangi kriterle nasıl yapıldığını herkes görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, benim dönemimde en azından 100 binin üzerinde öğretmen ataması yaptı, bir tanesiyle ilgili bile bir şaibe söz konusu edilemez. Ama bazı basın yayın kuruluşları özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik çok sistematik bir dezenformasyon kampanyası yürütüyorlar. En küçük aksaklığı, Gümüşhane'nin bir köyündeki ilkokulun penceresini kırk oluşunun fotoğrafını alıp 'Türkiye'de eğitim göçtü' diye bir haber yapıyorlar. Bunu ne kadar kasıtlı yaptıklarını, niye yaptıklarını, hangi tekere hangi çomağın sokulmasından ötürü rahatsız olduklarını biz de biliyoruz siz de biliyorsunuz."
 
Öğretmenlere nöbet ücreti
 
Avcı nöbet tutan öğretmenlere ücret ödenmesi ile ilgili olarak ise "Bütçe imkanları, ne zaman, nerede, nasıl başlayabileceğimiz konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Teknik konularını hallettikten sonra siyasi karar konusunda hükümetin önüne gelecek" dedi. 
 
Bakanlık tarafından yapılan çalışma sonrasında nasıl bir rakam çıkacağı ve Maliye Bakanlığı engelinin aşılıp aşılamayacağı ise merak konusu.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa
mustafa - 9 yıl Önce

nöbet eylemini eğitim-iş başlatmıştır.bunu hepiniz biliyorsunuz

SIRADAKİ HABER