GÜNDOĞDU'DAN BAŞBAKAN VE MEB BAKANI DİNÇER'E SERT SÖZLER

GÜNDOĞDU Başbakan ve Dinçer'e Sert Çıktı

GÜNDOĞDU'DAN  BAŞBAKAN VE  MEB BAKANI DİNÇER'E SERT SÖZLER

 

GÜNDOĞDU Başbakan ve Dinçer'e Sert Çıktı
 
  Memu-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen 22. Başkanlar Kurulu Toplantısı Ankara Kızılcahamam Asya Termal Otel'de gerçekleştirildi. 2 gün süren  toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sert çıkarak, "Öğretmenine sahip çıkmayan bir toplumun asla ayakta duramayacağı gerçeğini buradan haykırıyorum ve Sayın Bakan'a çağrıda bulunuyorum: Ya öğretmenine sahip çık ya da gölge etme başka ihsan istemiyoruz." şeklinde konuştu.

480 bin kişiye iyileştirme yapılmasına karşın öğretmen ve öğretim üyelerinin bunun dışında tutulduğunu ifade eden Gündoğdu, "Öğretmene 100 TL bile ek ödeme vermeyen Maliye Bakanı, müsteşarına, genel müdürüne bir gecede 772 TL ek ödemeyi vermiştir." diye konuştu. Gündoğdu, öteden beri hizmetliyle müsteşar arasındaki makası daraltmak için ortaya koydukları mücadele ve başarının bir gecede yeniden açıldığından yakınarak, kurumlararası dengede önemli adımlar atılıyorken kurum içi dengesizlikte öğretmen ve öğretim üyesinin yok sayıldığını söyledi.

"'ÖĞRETMENLER 15 SAAT ÇALIŞIYOR' SÖZÜNÜZÜ DOĞRU BULMUYORUZ"

Bugün öğretmen ve öğretim üyelerinin, 666 sayılı KHK dolayısıyla Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten; üslup ve tarzı dolayısıyla da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den dayak yediğine temas eden Gündoğdu, "Biz buna asla razı olmayacağımızı buradan ifade ediyoruz. Sayın Başbakanımıza sesleniyorum; Öğretmenler 15 saat çalışıyor sözünüzü doğru bulmuyoruz. Evine iş götüren tek devlet memuru öğretmenlerdir. Yanıltıldığınızı, doğru bilgi verilmediğini, doğru bilgi vermesi gerekenin de Milli Eğitim Bakanı olduğunu ya yanlış bilgiyi vererek ya doğru bilgiyi vermeyerek çalışanına sahip çıkmadığını görün. Öğretmenlik kariyer mesleğidir, ihtisas mesleğidir, derse hazırlık çalışma saatleri içerisinde dikkate alınmamıştır. Öğretmenin nöbeti, derse hazırlığı gibi daha birçok konu dikkate alınmamıştır. Bu tablo hem hükümete hem millete zarar veriyor." dedi.

"AKILLI TAHTAYA VE TABLET BİLGİSAYARA VERİLEN ÖNEM ÖĞRETMENE VERİLMİYOR"

Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde dönüşüm, yeni paradigma arayışları, vesayeti deşifre etme, sivilleşme milli güvenlik dersini kaldırma 4+4+4 gibi 28 Şubat döneminin dayattığı jakoben, devletçi, vesayetçi, bürokratik oligarşinin emrinden bu milleti kurtarıp Milli Eğitim Şura kararlarının hayata geçirilmesinin çok güzel olduğunu belirtirken, şunları kaydetti:

"Ama akıllı tahtaya ve tablet bilgisayara verdiği önemi öğretmenine vermeyen bir bakanla bu nasıl olacak? Okullara işletme gözüyle bakarak insanı insan onurunu esas almadan bu başarı nasıl sağlanacak? Her ağzını açtığında idarecilere, sendikacılara ve velilere hesap soran bir Bakanla bu başarı nasıl sağlanacak?" sorularını sordu. Medeniyet değerlerimizden öğrendiğimiz şeyler içerisinde 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum', 'Ya öğrenen ol ya öğreten ol ya da bunları seven ol dördüncüsü olma helak olursun.' düsturlarını hatırlatan Gündoğdu, "Bu ülkenin en önemli sorununun eğitim olmasına rağmen, bu sorunun çözümünde lokomotifin öğretmen olduğu gerçeğini göremeyenlere, öğretmenine sahip çıkmayan bir toplumun asla ayakta duramayacağı gerçeğini buradan haykırıyorum ve Sayın Bakana çağrıda bulunuyorum: Ya öğretmenine sahip çık ya da gölge etme başka ihsan istemiyoruz"
 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öğretmen
Öğretmen - 12 yıl Önce

Ortaklığınız bittimi yoksa türübüne mi oynuyırsy-unuz sayın gündoğdu

SIRADAKİ HABER