Haksız Atamalar İptal Edilmeli (Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız)

Bazı Milli Eğitim Müdürlükleri yönetici atama konusunda yönetmeliklere aykırı davranarak, keyfi bir şekilde sınav sonucuna göre atama yapmamış, eğitimcilerimizi mağdur etmişlerdi. İnanıyoruz ki bu müdürlükler hakkında ne idari nede adli bir soruşturma açılmıştır. Aslında bu uygulamalar; ülkemizin hukuk devleti olmasının bazılarınca engellendiğinin ve bu bazılarının hala el üstünde tutulduğunun resmidir.

Haksız Atamalar İptal Edilmeli (Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız)
13.08.2009 tarih ve 27318 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğe göre müdür yardımcılığı/müdürlük atamalarında 1. sırada sınav kazanan öğretmenler,2. sırada isteğe bağlı atamalar, 3. sırada ise rotasyon sonucu yapılacak atamalar gelmektedir. Urfa, Muğla, Samsun, Rize, Kütahya… gibi Milli Eğitim Müdürlükleri ise sınav kazananları atamamak uğruna, bu sıraya uymayarak ilk olarak isteğe bağlı atamaları yapmıştır. Bu müdürlükler hakkında idari bir soruşturma açılmadığına eminiz. Yok, yanılıyorsak Milli Eğitim Bakanlığı açtığı soruşturmaların safahatı hakkında kamuoyuna bilgi vermelidir.

 

          Ayrıca bu Milli Eğitim Müdürlüklerinin yöneticileri adli açıdan da suç işleyerek görevlerini kötüye kullanmışlardır. Kanun ve yönetmeliklere uymamak Türk Ceza Kanunun 257. maddesine göre Görevi Kötüye Kullanma suçunu oluşturmaktadır.

 

          Sivil Toplum Örgütleri ve sendikalarda konuya gerekli hassasiyeti maalesef göstermemiştir. Unutulmamalıdır ki yönetici atama konusunda en büyük desteği 2007 yılında Eğitim-İş ve Eğitim-Sen vermiştir. Gönül isterdi ki bu haksızlıklara en çok üyesi olan sendikalarda; hak, adalet gibi kavramlar ve dillerinden düşürmedikleri manevi değerler uğruna karşı çıksalardı.

 

          Aşağıda indirme linkini verdiğimiz dilekçe ve ekleriyle isteyen eğitimcilerimiz sıraya uyulmayarak yapılan yönetici atamalarının iptali için dava açabilirler. İlk önce örnek verdiğimiz dilekçeyle idareden yapılan atamaların iptali istenecek verilen ret cevabına ise dava açılacaktır. Dilekçemizde kırmızı ile belirtilen yerleri eğitimcilerimiz kendilerine uygun olarak değiştirmelidirler. Eğitimcilerimiz atanma şartlarının tuttuğu tüm eğitim kurumlarına yapılan atamaların iptalini isteyebilir. Dava masrafı 150 TL ile 170 TL arasında olacaktır.

         

                 Hakkımızı aradığımız ölçüde varız…

 

 [email protected]


İdareye gönderilecek dilekçe, dava dilekçesi ve eklerini indirmek için AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ
 

http://www.kamudan.com/images/userfiles/1315182334967.rar

 



Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER