Hanefi Bostan'dan okul müdürlerine çağrı

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan okul müdürlerine çağrıda bulunarak, "Okullarınızın ihtiyaç listelerini hazırlayarak bu ihtiyaçların giderilmesi için Bakanlıktan ödenek talebinde bulunun" dedi.

Hanefi Bostan'dan okul müdürlerine çağrı
Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan yazılı bir açıklama yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kayıtta para toplayan okul müdürleri hakkıda idari soruşturma talimatı ile ilgili çağrıda bulundu. Bostan okul müdürlerine seslenerek, "Okullarınızın gerçek ihtiyaçlarını kalem kalem tespit edin ve bunların temini için Bakanlıktan ödenek talebinde bulunun ki, Sayın Bakan gerçekleri bir an önce görsün ve ona göre çözüm üretsin" dedi. Okul Aile Birlikleri tarafından toplanan bağışlar hakkında okul müdürlerine idari soruşturma açılamayacağının altını çizen Bostan, talimatın on binlerce okul yöneticisini huzursuz ettiğini dile getirdi. Türk Eğitim-Sen'in de okullarda para toplanmasını onaylamadığını belirten Bostan, Bakan Dinçer'e şunları söyledi: "Okul müdürlerinin bu kadar zor durumda bırakılmasının mantığını anlamış değiliz. Müdürlerimizi öğrenci, veli ve kamuoyu karşısında küçük düşürerek, eğitimde başarılı olamazsınız, bu davranışınızın eğitime de bir katkısı olmayacak."  Açıklamada ayrıca Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e şu soru yöneltildi: "Sayın Bakan, okullara ve kurumlara yeterli bütçeyi ayırmıyorsanız, okulların temizlik, ısınma, elektrik, güvenlik, kırtasiye, bilgisayar gibi giderlerinin nereden ve nasıl karşılanacağını söyler misiniz?"

Bostan aynı zamanda Türk Eğitim-Sen'in konunun takipçisi olacağını da belirterek, "Eğer bunda ısrar edilirse hem Bakanlık hem de soruşturma neticesinde ceza teklif eden müfettişler sorumlu olacaktır. Bu hususta, sendikamızın gerektiğinde bütün okul müdürlerimize hukuk desteği sağlayacağının bilinmesini istiyoruz" dedi.



Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER