HATADAN DÖNÜLDÜ MESLEK LİSELERİ KAPATILMIYOR

Önceki gün İstanbul’da 65 meslek lisesinin kapatılıp Anadolu lisesine dönüştürüldüğü haberi basına yansımıştı.

HATADAN DÖNÜLDÜ MESLEK LİSELERİ KAPATILMIYOR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan MEB bürokratları ile yaptığı görüşmede Meslek Liselerinin kapatılıp Anadolu Liselerine dönüştürmesi projesinden vazgeçildiğini söyledi.

Geylan; “Görüştüğümüz MEB Yetkilileri, sadece öğrenci sayısı çok azalan meslek liselerinin birleştirilip, içerisinde Anadolu lisesi programı da bulunan ÇPL’ye dönüştürüleceğini ve diğer yandan atölyesi bulunan mevcut okullarımızın da meslek lisesi olarak devam edeceğini beyan ettiler.” dedi.

Geylan; açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

“Hatadan dönüldü. Önceki gün İstanbul’da 65 meslek lisesinin kapatılıp Anadolu lisesine dönüştürüldüğü haberi basına yansımıştı. MEB bürokratlarıyla yaptığımız görüşmede aldığımız bilgiye göre; meslek liselerinin kapatılıp Anadolu lisesine dönüştürülmesi projesinden(!) vazgeçildi.”

Görüştüğümüz MEB Yetkilileri, sadece öğrenci sayısı çok azalan meslek liselerinin birleştirilip, içerisinde Anadolu lisesi programı da bulunan ÇPL’ye dönüştürüleceğini ve diğer yandan atölyesi bulunan mevcut okullarımızın da meslek lisesi olarak devam edeceğini beyan ettiler.

Bakanlık yetkilileri, hiçbir öğrencimizin ve öğretmenimizin mağduriyete uğratılmayacağı şekilde düzenlemenin bu şekilde devam edeceği bilgisini verdiler. Teşekkür ediyor ve sürecin yakın takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz. MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ olarak kalmalıdır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER