Hukuk eğitiminde 'başarı'dan geri adım: Baraj yeniden 125 bine düştü

Hukuk fakültelerindeki eğitim niteliğinin artırılması amacıyla 2021'de alınan başarı sırası kararında bu yıl geri adım atıldı. Hukuk fakülteleri için başarı sırası barajı geçen yıl 100 bin olarak açıklanmıştı ancak tercih kılavuzunda baraj bu yıl 125 bine çekildi.

Hukuk eğitiminde 'başarı'dan geri adım: Baraj yeniden 125 bine düştü

Hukuk fakültelerindeki eğitim niteliğinin artırılması amacıyla 2021'de alınan başarı sırası kararında bu yıl geri adım atıldı. Hukuk fakülteleri için başarı sırası barajı geçen yıl 100 bin olarak açıklanmıştı ancak tercih kılavuzunda baraj bu yıl 125 bine çekildi. Baraj 25 bin düşürülmüş oldu. Kılavuza göre en düşük başarı sırası 125 bin olan adaylar hukuk programlarını tercih edebilecek.

Türkiye'de adalete ve hukuk eğitimine yönelik tartışmalar sonrası hükümet çalışma başlatmış ve Yükseköğretim Kurumu da (YÖK) 16 Şubat 2021'de adım atmıştı. YÖK aldığı kararla hukuk fakültelerinin tercih edilebilmesi için barajı 125 binden 100 bine yükseltmişti.

Ancak alınan karardan bu yıl geri adım atıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) pazartesi günü (18 Temmuz) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı. ÖSYM, adaylar tercihlerinde kullanacakları YKS tercih kılavuzunu da ön bilgilendirme için yayımladı.

BARAJ TEKRAR 25 BİNE DÜŞÜRÜLDÜ

Kılavuzda bu yıl tercih yapacak adaylar için hukuk fakülteleri başarı sırası barajı en düşük 100 bininci olarak uygulanacaktı fakat sıralama değişti. Yükseköğretim Kurumu (YÖK), hukuk barajının 100 bin değil, yine geçen yıl olduğu gibi 125 bin olarak uygulanmasına karar verdi. Yani baraj 25 bin düşürülmüş oldu.

Kılavuza göre en düşük başarı sırası 125 bin olan adaylar hukuk programlarını tercih edebilecek.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER