İL DIŞI İSTEYECEK ÖĞRETMENLER DİKKAT !

2013 iller arası yer değiştirme için yaptığımız MEB, İldışına rekor sayıda kurum açtı.

İL DIŞI İSTEYECEK ÖĞRETMENLER DİKKAT !

MEB, il dışına rekor sayıda kurum açtı başlıklı yazımızda sayıların dilini ele almış ve il dışına bu kadar çokkadronun açılmasının çok da önemli olmadığına, talep olan yerlerde  talebikarşılayacak kadar açıkların görülemediğini, bazı yer ve alanlarda ise hiçkontenjan açılmadığına vurgu yapmıştık. Sayı çok önemli değildir. Önemli olansayının talebi karşılamaya yönelik olup olmadığıdır.

Bu arada MEB'den aldığımız bir bilgiyi paylaşalım. Dahaönceki yazımızda ele aldığımız sisteme  yansıyan tüm kadrolara atama yapılmaması yönündeki  uygulama bu yıl yapılmayacak. Yani listedeki okullara başvuru olduğu taktirde tamamına atama yapılacak.

Şimdi başka bir konuya bakalım:

Bakanlığın yanlış vezamansız planlamaları, yaptığı planlamalara uymaması gibi konuların yarattığısorunu öğretmenler yaşıyor.

Örneklerle açıklayalım:

Geçen yıl düz lise iken Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinedönüşen okulla ilgili dönüşüm, norm kadro ve öğretmen aktarım işlemlerizamanlaması ve planlaması sağlıklı yapılmadığından;

Dönüşen okulda 2 Fizik Öğretmeni varken ve bunlardan birtanesi norm fazlası iken sisteme yeni okul yansımış ve il dışından bir öğretmendaha gelmiştir. Yani fazla olan okula yeniden atama yapılmıştır.

Bu öğretmen norm fazlası olması münasebetiyle bu yıl yerdeğiştirme istemiş ve başka bir okula ataması yapılmıştır. Maalesef bu okul dadönüştürülmüştür ve öğretmen aynı sorunla karşı karşıya kalmaktadır desek yalanolur çünkü öğretmen yeni okulda başladığı anda o okulun kadrolu öğretmeninifazlalık yapacaktır çünkü hizmet puanı fazladır.

Bir plansızlığın yarattığı sorunu siz değerlendirin.

Durun burada bitmedi aynı okul şimdi de İl dışında açıkgösterilmiştir. Yani bir öğretmenin daha gelmesi muhtemel.

Bu şekilde bir bu okula 6 öğretmen il içinden atanmıştır. Buöğretmenlerden 4 tanesi boş olmayan kadrolara atanmışlardır.

Şu anda aynı okul ihtiyaç olan olmayan 11 alanda 14 öğretmenihtiyacı sisteme yansımış ve il dışına açılmıştır. İstanbul'da bulunan buokulda ihtiyaç olmadığı halde ihtiyaç varmış gibi görünen bazı alanlar şöyle;

Bu durum bir okulla da sınırlı değil.

Aynı durum İlkokul Ortaokul dönüşümlerinde de yaşanmıştır.Okulun planlaması İl MEM tarafından yapıldığı halde daha sonra değişiklikleryapılmış Ortaokul'a sınıf öğretmeni ataması sözkonusu olmuştur.

Tüm bu durumların sorumluları tabii ki vardır fakat asıl sorumluolan Orkestra şefi olması gereken bakanlık bürokratlarıdır. Onlarınplanlamaları zaman sıkışması olmadan sağlıklı bir şekilde yapmaları, birimlerarası koordinasyonun sağlanması gerekmektedir.

Aksi halde sorumlular değil onların sorumsuzlukları yüzünden öğretmenlermağdur olmaktadırlar.

Şimdi öğretmenler kontenjanlar arttırılsın ya da boş olupgösterilmeyen yerler sisteme yansıtılsın diyorlar. Bakanlık ise bırakın boşkurumları yansıtıp kontenjan arttırmayı, yukarıda saydığımız hatalarıdüzeltmeye yönelik olarak kapanması gereken okulları kapatmaktan dahi uzakdurmaktadır. Yani her iki konuda da bile bile lades demektedir.

İl dışı yer değiştirmede tercih şansı bulabilen öğretmenlerenaçizane tavsiyemiz yer değiştirme tercihi yapmadan önce okul hakkında bilgi sahibiolmalarıdır. Aksi halde başlayacakları yerde fazla olmak yadaoradaki bir öğretmeni fazlalığa düşürmek durumuyla karşı karşıya kalabilirler.

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Kaynak : www.memurlar.net
 

 
Memurlar.Net - Özel
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER