İL İÇİ YER DEĞİŞTİREN ÖĞRETMENLER İLK NE YAPMALI?

Yurt genelinde il içi yer değişiklikleri, MEBBİS bilgi sistemi üzerinden aynı anda açıklanmaktadır. Peki, il içi yer değiştiren öğretmenler ilk ne yapmalı ? Türk Eğitim-Sen Esenler İlçe Başkanı Yücel ÖNDER, yer değişikliği yapan öğretmenlerin önceliğini masaya yatırdı. İşte aslında hepimizi ilgilendiren o sonuç:

İL İÇİ YER DEĞİŞTİREN ÖĞRETMENLER İLK NE YAPMALI?
Merkezî otoriteyle yönetilen mükemmel üniter Türk devletimizde yönetici atamalarında olduğu gibi il içi yer değişiklikleri de İl Millî Eğitim Müdürlüklerinden değil Ankara’ dan yani Millî Eğitim Bakanlığı’ ndan yapılmaktadır. Dolayısıyla yurt genelinde il içi yer değişiklikleri, MEBBİS bilgi sistemi üzerinden aynı anda açıklanmaktadır.
 
Peki, il içi yer değiştiren öğretmenler ilk ne yapmalı? Bildiğiniz üzre il içi yer değişikliklerinde ilişik kesme ve yeni göreve başlama aynı gün içinde yapılmalıdır. Burayı zaten herkes biliyor ancak ikâmet güncellemesi hepimizin gözünden kaçıyor. Özellikle seçim döneminden önce ikâmet güncellemesi, büyük önem arz etmektedir.
 
İl içi yer değişikliği yaptınız, yeni bir eve taşındınız, eski eviniz boşsa sorun yok. Eğer eski ikâmetinize biri taşınmış ve ikâmetini eski evinize aldırmışsa işte o zaman sorunlar başlıyor. Şöyle ki:
 
1-) Yeni ikâmetiniz, eski evinizden taşındıktan 20 (yirmi) iş günü içinde güncellenmelidir. 20 (yirmi) iş günü, bir aya denk geliyor.
 
2-) Güncelleme eğer 20 (yirmi) iş gününden sonra olursa 436 TL ceza ödemek zorunda kalırsınız. Bu cezayı 15 gün içinde %25 indirimli yani 327 TL olarak ödeyebilirsiniz.
 
3-) İkametinizi güncellemediğiniz halde eski ikâmetinizi kullanmaya devam eder ve bu durum anlaşılırsa gerçeğe aykırı beyandan 842 TL ödemek zorunda kalırsınız. Tabi ki eski ve yeni evinizle ilgili adlî bir vaka olmuşsa hakkınızda kamu davası açılması kuvvetle muhtemeldir.
 
4-) Güncellenmemiş, düşmüş ikâmet sebebiyle cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanamazsınız dolayısıyla sandık başkanı ve memuru olamazsınız. (Tabi ki bunun yanında noter, banka, kredi ve diğer resmî iş/işlemlerde de ikâmetiniz olmaması sebebiyle sorun yaşarsınız.)
 
Haber dosyamız vesilesiyle il içi yer değiştiren öğretmen arkadaşlarıma ’’Yeni okulları hayırlı olsun.’’ diyor, yer değiştiremeyen arkadaşlarımızın ise il dışı ve özür grubundan yer değiştirme haklarının saklı olduğunu hatırlatmak istiyorum. İkâmetinizi bir an önce güncelletmeyi unutmayın.
 
 
Yücel ÖNDER
Türk Eğitim-Sen
Esenler İlçe Başkanı
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 10 yıl Önce

teşekkürler bilgi için..

SIRADAKİ HABER