İL MÜDÜRLERİNİN LİSTESİ TAMAM

Milli Eğitim Bakanlığında uzun süredir il müdürleri ile ilgili yapılan hummalı çalışma sona erdi. 81 il için il müdürlerinin isimleri belirlendi..

İL MÜDÜRLERİNİN LİSTESİ TAMAM
Milli Eğitim Bakanlığında Teşkilat yasasının çıkmasıyla beraber 81 il müdürü havuza alınmış ve Maliye'den 76 tane İl Müdürlüğü kadrosu tahsis edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı il müdürleri ile ilgili yapmış olduğu çalışmaları sonlandırdı. 81 İl müdürlüğü içerisinde yaklaşık 40'a yakın il müdürü değişiyor. Bunun yanında İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin il müdürlerinin yerlerini koruyacağı ancak bir kaç büyük şehrimizde süprizler yaşanacağı görülmektedir.

İlçe müdürlerinden bir çoğunlu il müdürü oluyor. Örneğin İstanbul Fatih İlçe Müdürünün İsmi Artvin, Artvin Borçka İlçe Müdürünün ise ismi Rize iliyle anılıyor..

Bakanlık Merkez Teşkilatta havuza alınan yöneticiler arasında da İl Müdürlüğü makamına getirilecek kişiler bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığının önümüzde ki günlerde 81 il müdürlüğüne öncelikle vekaleten görevlendirmeleri yapması , akabinde ise atama kararnalemelerinin düzenlenmesi beklenmektedir.

İl Müdürleri listesinde bir çok ilimizde süpriz isim olacak, ancak hemen hemen hiç bir ilimizde kendi memleketine atanan il müdürü olmayacak.

İl Müdürleri listesinin düzenlenmesinde siyasilerin , sendikaların ve Bakanlık bürokratlarının etkisi geçmiş dönemlere nazaran çok az hissedildi. Müsteşar Bey dışında hemen hemen hiç bir bürokratın bu listeye müdahalesi olamadı. Ayrıca yine sendikanın listede isim yer alması noktasında etkisi olmamasına rağmen, il müdürlüğü için ismi geçen bir kaç kişiye şerh koyması dışında bir etkisi hissedilmedi. Siyasiler ise eski döneme nazaran sadece isimler üzerinde Bakan Bey'e kendi illeri ile ilgili ricada bulundu. Ancak bu ricalardan çok azının Bakanlık tarafından kabul gördüğü söylenmektedir.

Konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeğiz.
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER