İlk 100'e girip ÇOMÜ' yü tercih edene profesör maaşı kadar burs

Üniversite sınavlarında Türkiye genelinde ilk 100'e giren ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) yerleşen 3 öğrenciye, profesör maaşı olan 3 bin 700 lira burs verilecek. Maaş artışı da burslara yansıyacak.

İlk 100'e girip ÇOMÜ' yü tercih edene profesör maaşı kadar burs
ÇOMÜ, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in girişimleriyle yeni bir burs programına imza attı. Üniversite, şehrin hayırseverleri, vakıfları, ticaret ve sanayi odası ve sanayicilerle işbirliği yaparak, Çanakkale'yi tercih eden öğrencilere cazip olanaklar sunma kararı aldı. Karar doğrultusunda öğrenciler çeşitli burslar verilmesi planlandı. Burslardan en göze çarpanı da üniversite sınavında ilk 100'e girerek, tercih sonucu ÇOMÜ'ye yerleşecek üç öğrenciye verilecek, 3 bin 700 lira olan profesör maaşı kadar burs oldu. Profesör maaşı artışının da söz konusu burslara yansıması karara bağlandı. Ayrıca bu üç öğrencinin üniversite eğitimleri süresince ÇOMÜ'ye ait tatil köyünde konaklama olanağı, mezun olduklarında da iş garantisi sağlandı.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kamu üniversitesi olmalarına rağmen öğrenci çekmede yarışı içinde olduklarını belirterek, "Öğrenciye önem veren bir üniversiteyiz. Üniversite demek, iyi bilim insanları ve nitelikli öğrenciler demektir. Gerisi detaydır. Bu nedenle bir yandan en iyi öğretim üyelerini Çanakkale'ye çekmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan da en iyi öğrencileri üniversitemizde görmek istiyoruz" dedi.




Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER