İlköğretime 1 milyon 258 bin öğrenci başlayacak

Yeni eğitim-öğretim yılında mecburi öğretim çağına giren 1 milyon 258 bin 839 çocuk ilköğretim birinci sınıfa başlayacak.

İlköğretime 1 milyon 258 bin öğrenci başlayacak

Türkiye genelindeki resmi ilköğretim okullarına birinci sınıflar için öğrenci kayıtları, Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak kayıt alanları doğrultusunda “e-kayıt sistemi” ile yapıldı. Mecburi öğretim çağına giren 1 milyon 258 bin 839 çocuk ikametlerine en yakın ilköğretim okullarına yerleştirildi. Veliler, Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” internet adresinde yer alan “Veli Bilgilendirme Sistemi'nden” çocuklarının “T.C. kimlik numaralarını” yazarak yerleştirildiği okulu ve okulun adresini öğrenebilecek. Bu yerleştirme aynı zamanda kesin kayıt anlamına gelecek. Velilerin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı ve zorunlu bağış yapmadan okullar açıldığında çocuğunu okula götürmesi yeterli olacak.  

 

Nakillerde ayrıcalık yok

 

Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile şehit ve muharip gazi çocuklarının istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri halinde nakilleri istedikleri okullara yapılabilecek. Bunlar dışındaki hiçbir kişiye ayrıcalık tanınmayacak. Okula kayıt edilen ancak bedenen yeterince gelişmemiş olan çocuklar velisinin, kaydı yapılan okula yazılı müracaatı üzerine okul öncesi eğitim kurumlarına devam edebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecek. Görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşların çocuklarının nakli yeni adresine uyumlu okula eylül ayı başında yapılacak. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak okulu değiştirilen öğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıtları ve nakillerinin yapılması sağlanacak. Yurt dışından gelen, ikametgahı belirlenip nüfus cüzdanı yeni düzenlenen çocukların kayıtlarının hiçbir okula çıkmaması durumunda, velilerin öncelikle İlçe Nüfus Müdürlüğünde adres kontrolü yapacak, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek çocuğunun adresinin bir okulla ilişkilendirilmesini talep edecek. Özel ilköğretim okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıt ve nakilleri okul yönetimleri tarafından adres uygunluğu kontrolü yapılmayacak.


 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER