İLKOKULA HUKUK VE ADALET DERSİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve imam hatip ortaokullarında gelecek yıl okutulmaya başlanacak hukuk ve adalet dersinin öğretim programını yayımladı.

İLKOKULA HUKUK VE ADALET DERSİ

Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında "Hukuk Bilinci Geliştirme Komisyonu" oluşturuldu. Komisyon tarafından geliştirilen "Hukuk ve Adalet Dersi" öğretim programı, MEB'in internet sitesinde yayımlandı.

Programa göre, hukuk ve adalet dersiyle, öğrencilerin, "Evrenin ruhu olan adalet duygusu" ve hukuk bilincinin erken yaşlarda geliştirilmesi amaçlanıyor.

Dersle çocuklara başkalarının hakkına saygı duyması, bunu ilişkilerine yansıtması, vatandaş olarak hak ve sorumluluk bilincine sahip olması, güncel hayatta karşılaşabileceği sorunlara yönelik temel hukuki bilgi ve becerileri edinmesi hedefleniyor.

"Hukuk ve Adalet Dersi" öğretim programı, öğrencilerin günlük yaşamda karşılaşabileceği hukuk ve adalet kavramlarıyla ilişkili sorunların çözümünde özellikle barışçıl yöntemlere ilişkin gerekli bilişsel ve duyuşsal kazanımları vurgulamayı temel alıyor. Bu noktada öğrencilerin kendi yaşantıları yoluyla örnek olaylara dayalı çözümlemeler yapmaları, hukuk ve adaletle ilgili yaşantı ve gözlemlerinden hareketle bu derste öğrendikleri yeni kavramları içselleştirmeleri ve temel beceriler kazanmaları bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mkoçak
mkoçak - 11 yıl Önce

kim girecek bu derse hangi branş

zorbey
zorbey - 11 yıl Önce

önce hukuk ve adaleti dersi koyan beyefendiler uygulasın. çocuklar onlarda görerek zaten öğrenirler.Hukuk ve adalet işlevini yitireli çok oldu. Bu kavramlar çocuklara öğretilmekle yaşatılmaz.

adalet
adalet - 11 yıl Önce

Bu derse adalet branşı öğretmenleri girmeli... Her sene 5-7 arası yapılan adalet öğretmenliği atamaları artıyor sanırım. Sonunda biz adalet branş öğretmenlerinin de yüzü gülecek inşallah... !!!

adalet branşı
adalet branşı - 11 yıl Önce

Bu derslerde ücretli öğretmenler görev alacak diye biliyorum. Keşke adalet branşı atamasının artmasını sağlasa her yıl 3-5 çok az

bade
bade - 10 yıl Önce

yüzlerce adalet bölümü mezunları var.umarım atamalar yapılırken göz önünde bulundurulur

ORMANLARKRALI
ORMANLARKRALI - 9 yıl Önce

ADALETİN DEVLETİMİZ ÜZERİNDE DALGALANMASI DİLEĞİYLE...ADALET ÖĞRETMENLERİNİN ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞMALARI DİLEĞİYLE...

nzr
nzr - 8 yıl Önce

şu an adalet öğretmenliği diye bi branş yok üniversitelerde hukuk fakultesi , kamu yönetimi ve siyasal bilimler lisans mezunu olanlar formasyon eğitimi alıp adalet öğretmenliği yapabilicekler . ilk öğretimini tamamlayıp (4+4+4)dilekçe yazamayan ve herkesin b ilmesi gereken hukuk kurallarını bilmeyen bi neslin yetiştiği gözönünde bulundururlursa çok faydalı gerekli olduğunu düşünüyorum umarım tez zamanda ilköğretimde zorunlu olarak okutulur

serdem erdem
serdem erdem - 8 yıl Önce

sosyal bilgiler öğretmenıne verilmiş hukuk ve adalet dersi yok böyle birşey sen git oku adalet öğretmeni ol sosyalci hukuk öğretcem diye çıksın 3 günlük seminerle ne öğrendilerse artık yazık ya boşuna mı okuduk

SIRADAKİ HABER