İstanbul MEM Geçici Görevlendirmelere Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, göreve başlar başlamaz 2005 yılından beri aralıksız devam eden, zulüm ve işkenceye dönüşen ve Eğitim Camiasında büyük infiallere neden olan haksız atamaları sona erdirmek için yoğun bir gayret sarf ediyor.

İstanbul MEM Geçici Görevlendirmelere Devam Ediyor
Nitekim  İstanbul'da mülki amirlerle yaptığı toplantıda konuyu gündeme getirerek bu sorunun sona erdirilmesini ve bundan böyle geçici görevlendirmelerin yapılmamasını istedi. Konu ile ilgili Türk Eğitim Sen İstanbul şube başkanları olarak geçen hafta Salı günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile yaptığımız görüşmede bundan böyle tek bir görevlendirmenin yapılmayacağını ifade etmişti

31 Ekim 2011 tarihinde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun imzası ile İstanbul’daki bütün kaymakamlara gönderilen yazı aynen şöyledir: Valiliğimizce çeşitli tarihlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü, Okul Müdürlüğü, Müdür Başyardımcılığı, Müdür Yardımcılığı, Öğretmen v.b. görevleri yürütmek üzere görevlendirmeler yapılmıştı. Söz konusu görevlendirmeler yenilenmeyeceğinden, görevlendirme süresi dolan ilçeniz görevlendirme personelinin görevinden ayrılarak asli görevine dönmesi gerekmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Sayın Vali burada İl Milli Eğitim’de görevlendirilen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin durumu nedir? Bunların görevlendirilmeleri iptal edilmeyecek mi?

1 Kasım 2011 tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda 28 kişinin çeşitli okullarda Müdür Vekili olarak görevlendirildiği belirtilmektedir. İlgili yazı aynen şöyledir: “İlimizde mevcut okul ve kurumlardan, kadroları münhal olmayıp, kadrolu müdürlerin başka bir okul/kurumda… görevlendirilmeleri nedeniyle, asıl müdürlerin görevlerine iade edilinceye kadar geçici görevlendirme kapsamında Müdür Vekili olarak görevlendirilen, ekli listede adı soyadı yazılı olanların onaylarının 6 (altı) ay süre ile yenilenmesi Valilik Makamının ilgi onayı ile uygun görülmüş olup, onay örneği ve liste ekte gönderilmiştir

Görüldüğü üzere ortada büyük bir çelişki bulunulmaktadır. 31 Ekim 2011 tarihinde görevlendirmelerin yapılmayacağı ifade ediliyor. Bir gün sonra da, 28 okula Müdür Vekili görevlendirilmesi yapılıyor. Milli Eğitim Bakanı mı kandırılıyor, yoksa Eğitim Camiası mı?

Söylenecek bir söz bulamıyoruz. Söyleyecek sözü olan varsa buyursun.

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen
İstanbul İl Başkanı




 
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ABC
ABC - 12 yıl Önce

BUNUN BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ.BÖYLE BÜYÜK İŞLER İÇİN BÜYÜK YÜREKLER LAZIM...

SIRADAKİ HABER