İSTANBUL'DA EĞİTİM ÇÖKÜYOR

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan yaptığı açıklamada İstanbul'da mahkeme kararlarının uygulanmadığını ve eğitim sisteminin çökmeye başladığını söyledi.

İSTANBUL'DA EĞİTİM ÇÖKÜYOR
Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan  yaptığı açıklamada İstanbul'da  eğitim sisteminin çökmeye başladığını iddia edip şunları söyledi:

Ülkemiz genelinde olduğu gibi İstanbul’da da eğitim can çekişerek yıkılıyor. Eğitim kurumlarında zulüm ve işkence had safhada. Kimin umurunda. Başbakan son balkon konuşmasında “Herkesin hukuku, güvence altındadır. 78 milyon vatandaşın hukuku mutlak suretle korunacaktır” demiş ama Başbakanı dinleyen kim?
 
Mahkeme kararlarını uygulamıyorum diyen veya diyebilen bir yönetici siz hiç tasavvur edebiliyor musunuz veya varlığından haberdar mısınız? Maalesef İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü haksız yere görevden alınan okul müdürü ve müdür yardımcılarını Danıştay ve İdare Mahkemesi kararlarına rağmen göreve başlatmıyor.
 
Bazı valilikler mahkeme kararlarını uygulamaya başladı. Uygulamayanlara ne oluyor?
 
Hâlbuki idareler tesis ettikleri işlemlerde hukuk ve Anayasa gereğini gözetmek ve ona göre hareket etmek durumundadırlar.  Anayasa hükmü gereği; kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse,  üstünden aldığı emri,  yönetmelik,   tüzük,   kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez.
 
Danıştay kararlarını uygulamayan İstanbul Valisi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü hakkında 11 Ağustos 2015 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığımız suç duyurusu ile ilgili henüz bir gelişme söz konusu değil.
 
Mahkeme kararlarını uygulamamak, kurumlar için intiharın en belirgin göstergesidir. Vay İstanbul vay… Ne hallere düştün!
 
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimin sorunlarını çözme noktasında üzerine düşen görevi yapmazken, bütün meşguliyeti öğretmenlerin hakkını yiyerek yandaşlara hediye etmenin ötesine geçmiyor. Yegâne üstlendiği görev eğitimcilere zulüm ve işkence yapmak. Öğrencilerin sağlıksız ve depreme dayanıksız okullarda eğitim sürdürmesi umurunda değil. Nitekim İstanbul’un Avrupa yakasında yıkım kararı verilen 41 okulda, İstanbul’un Anadolu yakasında da depreme karşı güçlendirme yapılması gereken 36 eğitim kurumunda eğitim devam ediyor.
İstanbul’un Avrupa yakasında yıkım kararı verilen 41 okulla ilgili basında gerekli bilgi yer almıştı. Biz de İstanbul’un Anadolu yakasında depreme karşı güçlendirme yapılması gereken eğitim kurumlarını verelim ki,  belki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer sorumlu kurumlar harekete geçerek gerekli tedbirleri alırlar.
 
Depreme karşı güçlendirme yapılması gereken Anadolu yakasındaki eğitim kurumları: Adalar ilçesinde Büyükada Halk Eğitim Merkezi. Ataşehir ilçesinde T. Emlak Bankası Ataşehir İlköğretim Okulu. Beykoz ilçesinde Ahmet Akça İlköğretim Okulu, Beykoz Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Aile Sağlık Ocağı, Tepetarla İlköğretim Okulu, Türker İnanoğlu İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim Okulu. Çekmeköy ilçesinde Erdal Yılmaz İlkokulu ve Ortaokulu, Sultançiftliği İlkokulu, Vatan Ortaokulu.
 
Kadıköy ilçesinde Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu, Hayriye Kemal Kusun Özel Eğitim Okulu, İhsan Sungu İlköğretim Okulu, Kenan Evren Anadolu Lisesi.
 
Kartal ilçesinde depreme karşı güçlendirildiği halde yıkılıp yeniden yapılması gereken okullar: Yüzüncüyıl Ali Rıza Efendi Ortaokulu, Kartal İmam-Hatip Ortaokulu, Medine Tayfur Sökmen İlkokulu.
 
Maltepe ilçesinde; Maltepe Hülya Oğuz Anaokulu, TEV Abdullah Nezahat Erboz İlköğretim Okulu.
 
Pendik ilçesinde Ballıca İlköğretim Okulu, Fethi Gemuhluoğlu İlkokulu ve Ortaokulu, Mahir İz İlkokulu. Sancaktepe ilçesinde 75. Yıl DMO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi. Sultanbeyli ilçesinde Hamit Süreyya Eremsel İlkokulu.
 
Şile ilçesinde Şehit Öğretmen Hüseyin Aydemir İlkokulu ve Ortaokulu, Şile Necda Moralıgil İlköğretim Okulu. Tuzla ilçesinde Rotary Vakfı İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu.
 
Ümraniye ilçesinde Birlik İlköğretim Okulu, Ümraniye Anadolu İmam-Hatip Lisesi.
 
Üsküdar ilçesinde Burhaniye İlköğretim Okulu, Çengelköy İlköğretim Okulu, Fuat Baymur İlköğretim Okulu, Hilmi Çalıkoğlu İlköğretim Okulu, Lütfi Erçin İlköğretim Okulu ve Haydarpaşa Anadolu Lisesi-Pansiyon Binası.
 
Hükümetlerin görevi toplumda huzuru tesis etmek, adaleti, eşitliği sağlamak, Anayasaya ve kanunlara uymaktır. Aksine hukuk tanımazlığı, haksızlığı ve zulmü ilke edinen bir Bakanlığın ve bir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çocuklarımızı ve gençlerimizi ahlaklı ve dürüst birer insan olarak yetiştirmesi mümkün değildir. MEB resmen çürümeyle yüz yüzedir.
 
Ey halkım, İstanbul’da eğitim çöküyor, yıkılıyor… Duyan, gören, farkında olan var mı?
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER