KADROLU ŞUBE MÜDÜRÜ OLMAK NE BÜYÜK SUÇMUŞ

MEB de çalışan şube müdürleri, İlçe Milli eğitim Müdürleri 2006 yılından bu yana aldıkları ücretler açısından bir dram yaşıyorlar.

KADROLU ŞUBE MÜDÜRÜ OLMAK NE BÜYÜK SUÇMUŞ
2006 yılında yapılan ek ders esaslarındaki değişiklikler, uzman öğretmenlik hakkının şube müdürlerine tanınmaması,5793 sayılı kanun ile verilen ek ödeme kapsamının dışında kalınması uygulamaları Şube müdürlerini, İlçe Milli Eğitim müdürlerini aynı derece –kademedeki bir öğretmenin gerisine düşürdü.

652 sayılı KHK ile MEB teşkilat yasasındaki değişiklik ile MEB merkez teşkilatı ile taşra teşkilatında çalışan Şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim müdürlerinin aldıkları ek ders ücretleri iptal edildi. Aynı zaman da il-ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışan öğretmen kadrosunda olup ta çeşitli adlar altında geçici görevle çalışanda (Ar-GE de görev verilenler, şube müdürü olarak görevlendirilenler) ek ders ücretleri iptal edildi.

652 sayılı KHK nin 42. Maddesi 3. Fıkrasında ek ders ücreti alamayacaklara ek ödeme verileceği hüküm altına alınmıştı. Şube müdürleri, ilçe müdürleri ek ödeme oranının açıklanmasını beklerken bazı internet haber sitelerinde oranlarla ilgili haberler yer almaya başladı.

10 Ekim 2011 günü memurlar. Biz internet sitesinde yer alan bir haberin ilgili bölümü aynen aşağıdaki gibidir.

“”Konu ile ilgili olarak yaptığımız araştırmalarda Eğitim-Bir-Senbu konuda Hem Maliye hem de Milli Eğitim Bakanlığını sıkı markaja almış, diplomatik deyimle adeta mekik diplomasisi yürütmüştür.

 

Yapılan bu girişimlerde kamuda  fazla iş yükü olmasına rağmen en az maaş alan memur ve hizmetlilerin ek ödemeleri ile öğretmenlerin ek ders ücretlerinin arttırılmasını için yoğun çaba sarf etmiştir.

 

 Bu görüşmelerde en azolmak üzere; şefler için % 130, Şube Müdürlerine %150,Görevlendirmelere % 160, ( Söz konusu bu personelin KHK ile ek dersleri ile beraber dengetazminatı da kesilmişti) memur ve hizmetlilere ise mevcut ek ödemelerinin ise % 100–110 olması talep edilmiştir. Bu konuda önemli bir başarı sağlamıştır.”

 

Bu haber doğru çıkarsa ne olacak? İşte rakamlar:

 

Unvan

Derece

Eş-çocuk

Maaş

Ek ödeme

Toplam

Şube müdürü

1/4

Çalışmıyor–2

1800

918

2718

Ar-ge de öğretmen-uzman

1/4

Çalışmıyor–2

2080

979

3059

Okul müdür yard. Uzman değil-şube müdürlüğüne görevlendirme

1/4

Çalışmıyor

1958

979

2937

 

Yani kadrolu şube müdürleri görevlendirme çalışanlardan 300 tl düşük ücret almaya devam edecekler. Bu durum düzelsin diye yıllardır bekledik, sonuç bu mu olmalıydı? Buna da adalet denirse adaletsizlik nedir acaba? Aynı kurumda çalışacaksınız, kadrolu iseniz geçici görevlendirmeden az alacaksınız. Bunu izah edecek vicdan sahipleri nasıl bir haleti ruhiye içerisindeler merak ediyorum.

Meğer kadrolu şube müdürü olmak ne büyük suçmuş.

 

Mustafa EDİPOĞLU

Eğitimci Yazar




Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet aydınlat
ahmet aydınlat - 13 yıl Önce

EVET YUKARIDAKİ MANZARAYI HERHALDE BİRİLERİDE GÖRÜYORDUR. BURADA MAAŞ EK ÖDEME DERKEN 2500 TLNİN ÜSTÜNDE MİKTARLARI GÖRÜYORUZ AYNI TABLOYA ŞEFLERİDE EKLESENİZ BİRDE MANZARAYA ORADAN BAKSANIZ1100 MAAŞ+700 EK ÖDEME 1800 OLACAK ARADA EN AZ 1000 TL FARK VAR ŞEFLARADA ALT YÖNETİCİ DİYORUZ. FAKÜLTE MEZUNU YÖNETİCİ ÜLKEMİN MAAŞ ADALETİ NEDİYEBİLİRİM Kİ. ALLAH BEREKET VERSİN GÜZEL PARA BU GÜN ÜLKEMDE BİRÇOK KİŞİ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR, BİRÇOK ASGARİ ÜCRETİN BİLE ALTINDA ÇALIŞIYOR, TARLADA YÖVMİYECİ SAAT 6 DA BAŞLIYOR SAAT 7-8 E KADAR 25 TLYE ÇALIŞIYOR. ÖNEMLİ OLAN GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETİN DÜZELMESİ.YAPILAN İŞE, ÖĞRENİME ÜNVANA GÖRE ADALETLE DAĞITILMASI.

yusuf değer
yusuf değer - 13 yıl Önce

bencede ğüzel olur y.hizmetlilerin maaş olanağı iş yüküne bakıldıkca az bizim için bu ğüzel olur ama kendilerine fakülte diplomalılara ağır gelecek gibi

mehmet uçar
mehmet uçar - 13 yıl Önce

Elbette öyle olması gerekir. Kadrosu müdür yada müdür yardımcısı olup;şube müdürlüğünde görevlendirilenlerin hiç biri Eğitim Bir Sen den başka sendikaya üye değiller ki. İşte adam kayırma ve pastada pay verme buna denilir.

SIRADAKİ HABER