Kadroya geçişte puan üstünlüğüne neden bakılmıyor...

Öğretmen okurumuz gönderdiği elektronik postada MEB’in sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçişinde usulsüz atama yaptığına dikkat çekiyor...

Kadroya geçişte puan üstünlüğüne neden bakılmıyor...

İş/te o elektronik posta;

 

Malumunuz üzere 4 haziran 2011 tarihli resmi gazetede 4b kapsamındaki sözleşmeli öğretmenlerin 4a kapsamına alınması ana hatlarıyla yayımlandı.

A. Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 5. maddesinin c bendinde "Öğretmenliğe ilk defa atanacaklarda, öğretmenlik için Kamu Personel Seçme Sınavından alınan ve Bakanlıkça alanlar itibarıyla belirlenen puan üstünlüğü esas alınır" ibaresi yer almaktadır.

Bu maddeye istinaden 4a ve 4b statüsü farklı olduğu için MEB uygulamada bunları İLK ATAMA şeklinde kabul etmekte, ancak bu kararnameyle KPSS puan üstünlüğü gözetilmediği için yönetmeliğe AYKIRI davranmaktadır. Bilindiği üzere KHK, yönetmeliğin üstünde olduğu için KHK esas alınır ve yönetmeliğin de acilen değiştirilmesi gerekmektedir. Ancak burada da 657 sayılı devlet memurları kanunu devreye girmektedir. Şöyle ki:

BÖLÜM 3: ADAYLIK

ADAYLIĞA KABUL EDİLME:

Madde 54 -- (Değişik madde: 12--05--1982 -- 2670--19 md.)

SINAVLARDA BAŞARILI OLANLARDAN Devlet memurluğuna girmek isteyenler BAŞARI LİSTESİNDEKİ SIRAYA ve 47 nci maddeye göre ilan edilen kadro sayısı kadar, kurumlarınca memur adayı olarak atanırlar.

Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." ibaresi yer almaktadır. ayrıca--

Tüm bu maddeleri göz önüne aldığımızda 657 sayılı devlet memurları kanunu ile KHK çakışmakta, Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin ilgili maddeleri KHK--ye aykırılık arzetmektedir.

B. Eğer bu KHK sadece statü değiştirme olarak algılanacak ve İLK ATAMA OLARAK KABUL EDİLMEYECEKSE sözleşmeli olarak çalışırken kadroya geçen ve toplamda 1 yılını dolduran, temel, hazırlayıcı ve uygulamalı eğitimi almış olan öğretmenler (daha önce kadroya geçmiş olsa dahi) hizmetin devamı niteliğinde olduğu için ADAY ÖĞRETMENLİĞİNİ TAMAMLAMIŞ OLARAK KABUL EDİLMELİ ve bir an önce 4a ve 4b hizmet sürelerinin toplamı 1 yılı geçen her kadrolu öğretmeni ASİL DEVLET MEMURU olarak kabul ederek ilk özür grubu atamalarına başvuru hakkı verilmelidir.

Hakkaniyet unsurlarını dikkate alarak en ADİL ÇÖZÜMÜN bu olduğunu düşünmekteyim.

 

Kanun hükmünde kararname ile sözleşmeli öğretmenlerin PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANMADAN kadrolu öğretmen statüsüne geçirildiği bir ortamda 6-7 ay önce KPSS PUANIMIZLA kadroya geçen bizler SADECE HAKETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ADAY ÖĞRETMENLİĞİMİZİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ. hepimiz Türkiye'nin en güzel yerlerine puanımızla atanarak veya sözleşmeli olarak eş durumundan gelebilme imkanımız varken KADROLU ÖĞRETMEN OLMAK İÇİN ailemizden ve sevdiklerimizden yüzlerce km uzağa gittik.

Ailemizden ve sevdiklerimizden uzaktayken gelişen bu olaylarda bizim görmezden gelinmemiz de kabul edilemez. BİR ANDA BÜTÜN SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA GEÇİRİLDİĞİ BİR ORTAMDA MEB, BAKANLAR KURULU VE MALİYE İÇİN HİÇ BİR SAKINCASI OLMAYAN, 192 000 KİŞİYİ DEĞİL SADECE 192 000 İN YÜZDE BİRİNİ BELKİ BİNDE BİRİNİ İLGİLENDİREN BU DÜZENLEME HİÇ DE ZOR DEĞİLDİR. hatta yeter ki sevdiğime kavuşayım DEVLETİN VERECEĞİ HARCIRAHI DA İSTEMEM.

Bu konu ile ilgili halihazırda Mardin İdare Mahkemesinin Bizi haklı bulan emsal davası da bulunmaktadır.

abbasguclu.com.tr






 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER