KATKISI KÜÇÜK, REKLAMI BÜYÜK!

Okulların açılma sürecinde, Milli Eğitim Bakanımız Ömer DİNÇER, Okullara kayıt parası adı altında bağış kabul edilmemesini istemiş ve bağış alan okul müdürlerine de soruşturma açmıştı.

KATKISI KÜÇÜK, REKLAMI BÜYÜK!
Yaşanan gelişmeler eğitim camiasında çok tartışılmış, Bakan okulların sorunlarını bilmemekle eleştirilmiş ve okullarda alınan bağışın,  devletin okullara ödenek göndermesiyle ortadan kalkacağının altı çizilmişti. Yaptığı girişimin yanlış olduğunu fark eden Bakanlık, okullara ödenek için kolları sıvayacağına, küçük katkılara büyük reklamlar yaparak,  eğitim camiasında, özellikle de velilerin gözünde yerle bir olan imajını düzeltme telaşında. Bunun ilk adımı olarak, okullarda temizlik görevlisi olarak çalışan personel giderlerinin Türkiye  İş Kurumu  tarafından karşılandığının bir tabela ile okullara asılmasını istedi. Okullara yazılan yazıda tabelanın ebatları ve nereye asılacağı da tarif edilmiş. Tabela,50x100 cm. ebadında olacak ve okulların girişine asılacakmış.

EL KESESİNDEN CÖMERTLİK

İş Kur gerçekten de bazı okullarda bir temizlik görevlisinin giderini karşılıyor. Ama orta ölçekli bir okulda  en az 5-6 temizlik görevlisi çalışıyor. Hatta bazı büyük okullarda bu rakam 10’un üzerine bile çıkıyor. Şubemizin çalışma alanı içinde olan Büyükçekmece İlçesinde okullarda yaptığımız araştırmada, Örneğin;Büyükçekmece İÖO.da İş Kur un maaşını ödediği 1 Personel var,aynı okulda 6 Personelin ücretini de ayrıca okul ödüyor.Bu sayı;Recep Güngör Lisesinde 1e 7,Büyükçekmece 80.Yıl Güzel Sanatlar Lisesinde 1e 5,Turgut Cansever İÖO.da 1e 2, Dr.Sadık Ahmet İÖO.da 1e 6,sayı böyle uzayıp gidiyor. Yani 1 işçinin parasını karşılayan İş Kur, bu okulda temizlik çalışanlarının giderlerini İş Kur karşılamaktadır yazısı isteyerek bir anlamda reklam yapıyor. Elbette reklam onların da hakkı, ama karşılığını vermek koşuluyla.  Ya tüm temizlik işçilerinin giderlerini karşılayacaksınız ya da böyle bir tabela isteyerek, en az katkıyla aslan payını almaya çalışmayacaksınız. Bizim okullara tavsiyemiz, İş Kur un kaç personelin maaşını ödediğine dair tabelasını asarken, yanına bir tane daha asarak,kaç personelin maaşının da okul aile birlikleri tarafından karşılandığını belirtiniz. 
 
Üstelik tek sorun reklam da değil. Vatandaşla okul yönetimi de karşı karşıya getiriliyor. Temizlik giderini İş Kur un ödediğini düşünen veliler, okula yaptıkları katkılarının akıbetini merak edecek. Okul yönetimi ile veliler karşı karşıya kaladursun devlet de sanki okulun ihtiyaçlarını yerine getiriyormuş izlenimi verecek. Biraz klişe olacak belki ama reklam kokan hareketler bunlar. Ve işin içinde aldatma ve kandırma da var.

Eki: Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim
Müd.nün konu hak.yazısı                                                                               

Enver DEMİR
                                                                             
Türk Eğitim-Sen İst.Nolu Şb.Bşk
.



BELGENİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Savaş Güneş
Savaş Güneş - 13 yıl Önce

Vatandaş kandırılsın,reklam yapılsın da ne olursa olsun.Sonra bir gün binalar çöküyor,çadır bulamıyorsun.Hep makyaj,göz boyama.

oğuzhan
oğuzhan - 13 yıl Önce

pes yani,dedirtecek cinsten bir iş bu ya,ama vatandaş yutar birader,devlet personelin ücretlerini ben veriyorum diye yalan söyleyecek değil ya....

SIRADAKİ HABER