Kısıtlama Döneminde Ehliyet Kurslarındaki Eğitimler Nasıl Yapılacak? Bakanlıktan Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet, gemi adamı ve pilot lisansı almak isteyenlere yönelik kurslar ile özel çeşitli kurslardan yeterli altyapıya sahip olanların, teorik dersleri uzaktan öğretim yoluyla yapabilecekleri açıklandı.

Kısıtlama Döneminde Ehliyet Kurslarındaki Eğitimler Nasıl Yapılacak? Bakanlıktan Açıklama

Kovid-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler doğrultusunda, 20 Kasım-4 Ocak arasında yüz yüze eğitime ara verilmesinden sonra Bakanlık, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel çeşitli kurslar, hizmet içi eğitim merkezleri, sosyal etkinlik merkezleri, uzaktan öğretim kursları, belediyelerle yapılan eğitim iş birliği kapsamında açılan kurslarla ilgili illere yazı gönderdi.

Alınan karar gereği, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılan bireysel eğitimler dışında bütün özel öğretim faaliyetlerine ara verildi.

Bu kapsamda, 4 Ocak'tarihine kadar bu merkezlerde bireysel eğitimler yüz yüze devam edecek grup eğitimi yapılmayacak.

Bunun yanında, özel çeşitli kurslar, hizmet içi eğitim merkezleri, uzaktan öğretim kursları, özel öğretim kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, ehliyet veren motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, gemi adamı yetiştirme kursları ile pilot yetiştirme kursları sadece teoriye yönelik dersleri, uzaktan öğretime yönelik yeterli alt yapılarının bulunması halinde kurumların ve kurumda kaydı bulunan kursiyerlerin de talebi doğrultusunda uzaktan öğretim yoluyla yapılabilecek.

Söz konusu kurumların uyguladıkları programlardaki uygulamalı eğitimler 4 Ocak'tarihinden sonra tamamlanacak.

Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin sınavları, bağlı bulundukları il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerin izni dahilinde İçişleri Bakanlığının genelge hükümlerine uygun olarak sokağa çıkma yasağı göz önünde bulundurularak yapılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER