KONCUK, 'Tebeşir tozu yutmayanlar eğitimi yönetiyor'

Türk Eğitim Sen, Ankara'daki okul müdürleri ile bir araya gelerek sorunlarına dinledi

KONCUK, 'Tebeşir tozu yutmayanlar eğitimi yönetiyor'

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Genel Başkan İsmail KONCUK, “Tebeşir tozu yutmamış olan insanların eğitim çalışanlarının sorunlarını tam anlamıyla anlaması mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratlarına, değerli yöneticilerimize sesleniyorum; Okullara ve kurumlara yeterli bütçeyi ayırmıyorsanız, okulun ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağını bilmiyorsanız; temizlik, ısınma, elektrik, güvenlik, kırtasiye, bilgisayar gibi giderlerinin nereden ve nasıl karşılanacağını söyler misiniz? Bulunduğunuz makam ne olursa olsun o makamın önemini ve sorumluluğunu anlayan kişiler tarafından işgal edilmesi gerekir. Bürokratlar alanlarında ihtisas sahibi olabilirler, ancak tebeşir tozu yutmamış, köy okulunun sobasını yakarken kömür tozu yutmamışsanız, sistemin sorunlarının tabandakilerin bakış açısıyla ele alamazsınız.” dedi.

Koncuk şöyle devam etti, "Okul müdürlerini kirleterek, bezdirerek, küçük düşürerek eğitimde başarılı olamazsınız. Türk Eğitim Sen olarak, okullar için öğrenci başına aylık 100 TL ödenek verilmesini Bakanlığa önerdik. Toplanan bağışlar nedeniyle müdürler suçlandığı için küstürüldüler. Biz eğitim sürecini çok iyi biliyoruz. Bizi dinlerlerse bakanlık başarılı olur. Siyasi görüşüne bakmaksızın Bakanı destekleriz ama sadece ben bilirim, bildiğimi yaparım denilirse, biz de elimizden geleni yaparız."

Toplantı da okul müdürlerinden bir komisyon oluşturuldu. Komisyonun hazırlayacağı raporun Milli Eğitim Bakanlığı’na iletilmesine karar verildi




Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER