KONYA MERAM'DA BİR GARİP UYGULAMA

Okullarda Boş Sınıflar Var Buna Rağmen 1. Sınıflar Kalabalık Bazı okullarda okul müdürleri İlçe Milli Eğitimin talimatına uymak için 40 öğrenciden fazla 1. sınıflar oluşturdular.Bu okullarda dersliklerin boş kalmasına rağmen bu kadar kalabalık birinci sınıfların oluşturulması velileri isyan ettirdi.

KONYA MERAM'DA BİR GARİP UYGULAMA
          
 Eğitim Öğretimin başlaması ile eğitimde sorunlar başladı. Konya Meram'da ilkokullarda 1. sınıfların 30'ar öğrenci ile açılması gerektiğinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okul Müdürlerine iletilmesinin ardından sorunlar peş peşe ortaya çıktı.Birçok okulda 4. sınıflar birleştirilerek 1. sınıfa kaydırılan öğretmenler ile sınıflarının dağıtılmamasını istemeyen velilerin isyanı eğitimin ilk günlerine damgasını vurdu. eğitimhaberci.com sitesinde yer alan habere göre 
Okullarda Boş Sınıflar Var Buna Rağmen 1. Sınıflar Kalabalık
Bazı okullarda okul müdürleri İlçe Milli Eğitimin talimatına uymak için 40 öğrenciden fazla 1. sınıflar oluşturdular.Bu okullarda dersliklerin boş kalmasına rağmen bu kadar kalabalık birinci sınıfların oluşturulması velileri isyan ettirdi.
       
YASA NE DİYOR?

 
Anayasamızın 8. maddesi Eğitimde Fırsat Eşitliği ilkesinde “Eğitimde kadın, erkek herkese fırsat ve imkan eşitliği sağlanır” derken, 222 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunda "Birleştirilmiş sınıflar da dahil olmak üzere bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 40 dan fazla olamaz.” denilmektedir.Buna rağmen okul müdürleri yasayı hiçe sayarak 40 öğrenciden fazla sınıflar açmaktadır.
 
İlçe Milli Eğitimde Fazla Öğretmen Var Öğrencileri Yok
Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde norm fazlası olan okulu,sınıfı olmayan 127 öğretmenin olduğu biliniyor.Bu öğretmenlerin bir kısmı ihtiyaç dahilinde okullara dağıtıldı.Diğer öğretmenler raporlu öğretmenlerin yerine geçici olarak görevlendirilmekte.Bunun dışında kalan öğretmenler büyük okullarda sadece nöbet görevini yerine getiriyorlar.Bu öğretmenler sınıf ve öğrencilerine kavuşmak isterken ilkokul birinci sınıflarda kalabalık sınıflarla eğitim yapılmaya çalışılıyor.

Veliler:Bizim Öğrenciliğimizden Bu Yana Değişen Bir Şey Yok mu?
Veliler bu duruma tepki göstererek BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) dahil olmak üzere birçok kuruma başvurarak;"Bizim öğrenciliğimizden bu yana değişen birçok şey varken,Hükümetimiz öğrencilerimize kitap,tablet,akıllı tahta imkanı sağlarken Meram'da yöneticiler neden çocuklarımıza bu kalabalık sınıflara mahkum ediyorlar.Boş derslikler varken,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bekleyen 127 öğretmen varken neden bu şekilde uygulama yapılıyor? Konya'nın merkezinde Meram'da birleştirilmiş sınıf gibi kalabalık sınıfların olması Meram'daki yöneticilerin sorunu çözememelerini anlayamıyoruz" dediler.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER