KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzu: Memur Alımı Tercih İşlemleri Başladı

Milyonlarca kişinin merakla ve büyük bir heyecanla beklediği KPSS 2018/2 Merkezi Atamalara Dair Tercih Kılavuzu yayımlanmış bulunmaktadır. 

KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzu: Memur Alımı Tercih İşlemleri Başladı

ÖSYM tarafından yayımlanan bu duyuruyla beraber, adayların kamu kurum ve kuruluşlarındaki ilgili memurluk kadrolarıKPSS puanlarıyla tercih süreci başlamış bulunmaktadır. 

Adaylar Lisans, Önlisans, Lise eğitim düzeyleri üzerinden KPSS puanlarıyla, ilgili tercih kadrolarına yönelik tercih işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Bu tercih süreci için ÖSYM tarafından aktarılan takvime göre, adayların tercih işlemleri 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirileektir. 

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda konuya ilişkin son tercihin 20 Aralık 23.59'a  kadar alınacağı aktarılmıştır. Bu tarih ve saate kadar adayların tercih işlemlerini gerçekleştirmelerini önermekteyiz.

TERCİHLER VE DİĞER DETAYLAR HAKKINDA

ÖSYM tarafından yapılan bu duyuruda, tercih kılavuzu kamuoyuna aktarılmış durumdadır. İlgili tercih kılavuzunda adayların kendi eğitim düzeylerinden, tercihleri arasında gösterebilecekleri kadrolar ve bu kadroların kodları belirtilmiştir. 

İlgili kadrolarda adaylarda aranan nitelikler de nitelik kodları aracılığıyla belirtilmiştir. Kadroların tercih olarak belirtilmesinden önce, nitelik kodlarının ne anlama geldiğini, aşağıda yer alacak kılavuzlardan öğrenerek tercih yapınız. 

Kadroların nitelik kodlarında belirtilen niteliklerin taşınmaması halinde, ilgili kadroya memur olarak atamalar gerçekleştirilmemektedir. Bu bağlamda, kadroları tercih etmeden önce tüm kılavuzun detaylıca okunması gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZU, KADROLAR, DETAYLAR

Genel bilgiler

Ortaöğretim kadro ve pozisyonlar

Önlisans kadro ve pozisyonlar

Lisans kadro ve pozisyonlar

Özel koşullar

Ortaöğretim mezunları için nitelik kodları

Önlisans mezunları için nitelik kodları

Lisans mezunları için nitelik kodları

Mezun olunan ortaöğretim dallar/alan

Mezun olunan önlisans program

Mezun olunan lisans program

Dilekçe

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER