KYK Burs Taahhütnamesi Nedir, Nasıl Yapılır?

KYK burs neticeleri açıklandı. Burs ve kredi almak isteyenler neticelere ulaştı ardından taahhütname detayını araştırmaya başladı. Hak kazananlar E-Devlet üzerinden KYK burs ve kredi taahhütname onayı yapması gerekiyor. 

KYK Burs Taahhütnamesi Nedir, Nasıl Yapılır?

KYK bursu ve öğrenim kredisi almaya hak kazananlar taahhütname nedir, nasıl yapılır, burs ve kredi onayı e-Devlet’ten mi yapılacak gibi soruların yanıtlarını arıyor. 

KYK burs neticelerinden sonra kurumun resmi sitesinden, “KYK burs veya kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.

BURS VE KREDİ SONUÇLARI SONRASI TAAHHÜTNAME DETAYI

Kurumunun resmi web sitesinde taahhütname onayı olarak şu açıklama yapıldı: Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için 18 Kasım 2018 saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. 

(Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.) 

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere ödeme yapılmayacak. Taahhütname onaylamayan öğrenciler (normal öğrenim süresi içerisinde olmak kaydıyla) bir sonraki eğitim öğretim yılında burs/kredi için tekrar başvurabilecek.

SON GÜN 18 KASIM

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin de 18 Kasım 2018 saat 23.59’a kadar e- Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylaması gerekiyor.

Yükseköğrenimini yurt dışında sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin öncelikle PTT’lerden, yurt dışında ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden “e- Devlet şifresi” temin etmesi gerekiyor. 

turkiye.gov.tr adresinden “Taahhütname”yi onaylamaları daha sonra da kendilerine kefil olacak kişinin Türkiye’deki noterlerden “Kefaletname” hazırlatma işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

Taahhütnameyi onaylayan öğrencinin kendisine kefil olacak kişilerin notere giderek öğrenci adına düzenlenen kefaletnameyi tanzim ve tasdik ettirerek 30 Kasım 2018 tarihinde kadar bir dilekçe ekinde Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

TAAHHÜTNNAME NEDİR?

KYK'nın ödeme yapabilmesi için burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 21 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

Burs/kredinin hangi durumlarda kesileceği, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı gibi öğrencinin sorumluluğunda olan bilgilerin yer aldığı burs/kredi taahhütnamesinin dikkatli bir şekilde okunması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER