'LISEDE BIR DERS' PROJESI

lisede bir ders projesi

'LISEDE BIR DERS' PROJESI

İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyeleri, “Lisede Bir Ders” projesi kapsamında, Türkiye'nin farklı illerindeki lise öğrencilerinin derslerine girerek çeşitli alanlarda eğitim veriyor.

 Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, üniversitelerin bilim üretme görevlerinin yanı sıra toplumsal sorumluluklarının da olduğu düşüncesinden yola çıkılarak hayata geçirilen proje, Türkiye genelinde ilgi görüyor. Bugüne kadar 5 bin 500 öğrenciye ulaşan projeye, bu yıl 96 lise talip oldu.
 Lise öğrencilerine yönelik başlatılan proje kapsamında, öğretim üyeleri Türkiye'nin farklı illerindeki lise öğrencilerinin bir dersine misafir öğretmen olarak girerek ders veriyor.
 Öğrencilere üniversitedeki eğitim ortamının bir örneğini yaşatan proje, aynı zamanda lise öğrencilerinin üniversite öğretim üyeleriyle tanışmalarına fırsat tanıyor.
 Projeye, üniversitenin Bilgisayar, Elektronik ve Endüstri Mühendisliği, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik ve Hukuk bölümlerinden öğretim üyeleri destek veriyor.
 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER