LİSELERE MATEMATİK DOPİNGİ

MEB, Anadolu ve fen liseleriyle denkleştirdiği genel liselerdeki matematik, fen ve biyoloji derslerini de eşitledi. İmam hatiplere de aynı ayar yapıldı

LİSELERE MATEMATİK DOPİNGİ
Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK) aldığı kararla liselerin ders çizelgesini değiştirdi. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlayacak uygulama ile özellikle uluslar arası sınavlarda Türkiye'nin matematik ve fen bilimlerindeki başarısını artırmak hedefleniyor. TTK, haziranda aldığı bir kararla, Anadolu liseleri 9'uncu sınıfta 4 saat olan matematik ve 2 saat olan geometri derslerini birleştirmişti. Böylece matematik dersi haftalık 6 saat olarak belirlenmişti. TTK, aldığı son kararla genel liselerin 10'uncu sınıflarında da 6 saat matematik dersi verilmesi kararını aldı. 10'uncu sınıflar için de 9'uncu sınıflarda olduğu gibi 6 saat matematik dersinin verilmesi benimsendi.

İMAM HATİPLERE DE AYARLAMA

Genel liseler için ayrıca daha önce 10'uncu sınıf çizelgesinde yer almayan fizik ve kimya için 2 saat, biyoloji için ise 3 saat ders eklendi. Böylece genel liselerin ders saatleri Anadolu ve fen liseleri ile denkleştirilmiş oldu. Genel liselerde yapılan Anadolu ve fen lisesi ayarının aynısı imam hatip liseleri için de yapıldı. Matematik ve fen ders saatleri Anadolu ve fen liseleri ile eşitlendi. Söz konusu dersler 10'uncu sınıf imam hatip öğrencilerine hiç verilmiyordu.

FELSEFE ZORUNLU DERS

MEB, aynı TTK kararı ile dikkat çeken bir değişiklik yaptı. 4+4+4 eğitim sisteminin işlemeye başlaması ile müfredata eklenen seçmeli derslerin bazıları kaldırıldı. 9 ve 12. sınıflarda haftada 1 veya 2 saat verilmesi öngörülen seçmeli felsefe dersi, seçmeli dersler listesinden çıkarıldı. Böylece 11. sınıflara sadece 2 saat zorunlu felsefe dersi kaldı.
SABAH
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
YAVER
YAVER - 10 yıl Önce

MEB GÜZEL İŞLER YAPIYOR....

SIRADAKİ HABER