Liselere yerleştirme sınav yerleri belli oldu

Liselere yerleştirmeler için 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın giriş belgeleri e-okul sisteminde açıklandı.

Liselere yerleştirme sınav yerleri belli oldu

Liselere yerleştirmeler için 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın giriş belgeleri e-okul sisteminde açıklandı. Veliler, e-okul veli bilgilendirme sisteminden sınav giriş yerlerini öğrenebilecek.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmak için TIKLAYINIZ

8'inci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı olarak gireceği merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.

1-) 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, tek günde iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda 90 soru sorulacak ve sorular çoktan seçmeli olacak.

2-) Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başlayacak.

3-) Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek.

4-) Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve  Yabancı Dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru sorulacak.

5-) Sayısal bölümde Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 20'şer sorudan toplam 40 soru yöneltilecek.

6-) İki bölüm arasında öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için 45 dakikalık süre mola süresi verilecek. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

Fotoğraflı giriş belgeleri onaylanacak

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak.

Okul müdürlükleri, fotoğraflı sınav giriş belgesini internetten çıktı alarak onaylayıp öğrenciye teslim edecek. Sınav giriş belgesini kaybeden öğrencilere belgenin yenisi onaylanarak verilecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 01:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER