MEB ASLİ ÖĞRETMENLİK SINAV KILAVUZUNU YAYIMLADI

MEB, bu yıl ilk defa performans değerlendirmesi sonucu başarılı olan öğretmen adaylarını, 11 Ekim'de sınava alacak. Sınava başvurular, 24 Ağustos'ta başlayacak.

MEB ASLİ ÖĞRETMENLİK SINAV KILAVUZUNU YAYIMLADI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav Kılavuzu’nu yayımladı. Buna göre, sınava başvurular http://www.meb.gov.tr/ adresinden 24 Ağustos’tan 11 Eylül’e kadar online olarak yapabilecek. Sınav tarihi ise, 11 Ekim olarak açıklandı.

‘MEB Öğretmen Atama  ve Yer değiştirme Yönetmeliği’ kapsamına dâhil olacak, aday öğretmenler için yazılı sınav yapılacak. MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nce performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler, bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirmeleri halinde sınava girebilecek, başarısız olursa söz konusu sınava giremeyecekler.
Adaylar, Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav başvurularını http://www.meb.gov.tr/adresinden 24 Ağustos’tan 11 Eylül’e kadar online olarak yapabilecek. Adaylar yaptıkları başvurunun çıktısını alarak, kendi kurum müdürlerine onaylatıp imzalatacaklar. Sınav ücreti için vergiler dâhil 50 TL, T.C. Ziraat Bankası’na, Türkiye Vakıflar Bankası’na ya da Türkiye Halk Bankası’ndan herhangi birine 24 Ağustos-11 Eylül’e kadar yatırması gerekecek.
GİRİŞ BELGESİ İNTERNETTE
Sınava giriş belgeleri http://www.sinavlar.meb.gov.tr/ ve http://www.meb.gov.tr/adreslerinde eşzamanlı olarak yayımlanacak. Adaylar bu sitelerden birinden çıktısını alıp, tekrar kurum müdürlerine imzalatıp onaylatacak. Sınav giriş belgesinde; adayın kimlik bilgileri ve sınava gireceği okul, salon yazacak.

100 SORU İÇİN 120 DAKİKA

Sınav 11 Ekim 2015 Pazar saat 10.00’da başlayacak. Tek oturumdan oluşacak sınav, 120 dakika sürecek. Ayrıca diğer sınavlardan farklı olarak bu kez adaylar kendi kalem ve silgilerini kendileri getirecekler.
Sınavda 4’er şıklı, 100 çoktan seçmeli soru yer alacak. Ayrıca soruların yüzde 20’si 657 ve 4483 sayılı kanunlardan, yüzde 30’u bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatından ve yüzde 50’si de öğretmenlik uygulamalarından gelecek. 
Kılavuzun tamamı için tıklayın http://www.meb.gov.tr/index.php

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER