MEB hatada ısrar edecek mi?

MEB’in 01 Haziran 2011 de yaptığı atamaların başvurularında Rehberlik alanına atama Felsefe öğretmenlerinin, Teknoloji Tasarım alanına da bir çok alan öğretmeninin başvurusunu almıştı.

MEB hatada ısrar edecek mi?
Bu alımları yaparken bu öğretmenlere iki alandan da tercih yapma hakkı verilmesi gerektiğini “MEB, değişiklik yaptığı 2 branşta, adayları şansa terk etti” başlığıyla ele almıştık.
MEB’in yapacağı 6575 atamada da bu alanlara aynı şekilde alım yapmasını beklemek yanlış olmaz. Çünkü bu alanlarda o zaman olduğu gibi şimdi de yeterli mezun bulunmamakta ihtiyaç ise devam etmektedir.
Aksi karar şaşırtıcı olur.
Daha önce ele aldığımız bir yazıda iki alana da başvuru hakkı vermeyen MEB’in yarattığı mağduriyeti
“75 puanlı Felsefe öğretmeni MEB iki alandan da tercih yapmasına izin vermediği için Kontenjanı daha fazla olan Rehber Öğretmenliğe başvurdu. Yani "kazanma şansım daha yüksek" diye düşündü ve buradan şansını denedi. Çünkü 226 Felsefe, 1194 Rehber Öğretmen alınacaktı. Felsefenin taban puanı 70 Rehberliğin sıfır idi. Sonuçta ne oldu biliyor musunuz? 75 Puanla Rehberliği seçen bu öğretmen açıkta kaldı. Ama Felsefe’ye 70 puanla öğretmen atandı. Bırakın atanmayı bunun sonucu olarak Felsefede onlarca kadro boş kaldı. Evet yanlış anlamadınız kontenjan boş, öğretmen boşta kaldı…
Aynı durumun kadro boş kalmasa da yanlış ata oynadığı için yüksek puanla açıkta kalan öğretmen olduğundan Teknoloji Tasarım’da da örneklendirebiliriz.”
Cümleleri ve örnekleri ile ele almıştık.
MEB şimdi yapacağı atamalarda aynı hataya düşmemeli ve bu öğretmenlerin alan tercih sayısını arttırmalıdır.
Aksi durum yine mağduriyetler doğuracaktır. Alım sayısı az olduğundan mağduriyetin boyutu daha da fazla olacaktır.
MEB’in kadro sayısını arttırması gerektiği yönündeki değerlendirmelerimizi daha önce yayımlamış olmakla beraber tekrar hatırlatmakta fayda vardır. Bu alımın 14binin üzerinde olması durumunda verilen sözlerin seçim öncesi verilmiş söz olarak kalmaması ve samimiyet açısından önemlidir.
Saygılarımla…

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi



 
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER