MEB, KPSS öncesi atama sözünü tutacak mı?

Atama bekleyen öğretmenler gönderdikleri elektronik postada MEB’in KPSS öncesi öğretmenlere verilen atama sözünü tutacaklar mı diye soruyorlar...

MEB, KPSS öncesi atama sözünü tutacak mı?

İşte o elektronik posta;

 

Sınav öncesi atamanın gereklilikleri :

 

  1)Üniversitelerden mezun olmuş, öğretmen olarak atanma yeterliliğine sahip yüz binlerce öğretmen adayı olmasına rağmen eğitim kurumlarında 150 bin öğretmen açığının bulunduğunu aşikardır, öğretmen açığının kapanması için eğitim kurumlarında 300-500 TL ücret karşılığında öğretmen çalıştırılmaktadır.Ücretli öğretmenler, girdikleri sınıflarda verimli olamamakta, bazen bir veya iki aylığına çalıştıktan sonra ayrılmaktadır. Bu nedenle bazen bir sınıfı okutan öğretmen sayısı yıl içinde üçü bulduğu için öğrenci velilerinin tepkisine ve öğrencilerin mağduriyetine nen olmaktadır.

 

 2)Her yıl yapılan KPSS puanı ile en az 40 bin öğretmen alınırken, 2010 KPSS ile sadece 30 bin kadrolu öğretmen alındı. Oysa 2009 sınav puanı ile hem Aralık 2009’da hem de Haziran 2010’da öğretmen ataması yapılmıştı.

 

 3) 2010 Temmuzu’nda Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girip branşında atanabilecek sıralamaya girmelerine rağmen çok sayıda öğretmen adayının, kopya skandalı sonrası sınav puanı iptal edildi. Kasım 2010’da yapılan sınavda ise önceki sınavdan daha yüksek puan alanlar, sıralamada gerilere düştükleri için atanamadı.

 

 4) Meb Haziran atamasında ataması yapılan  30 bin kişiden kurumlar arası geçiş ve açıktan atama yoluyla atanan kişi sayısı yaklaşık 5 bin  kişi; yaklaşık 13 bin kişi ise atanmış olan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilk atamayla ise atanan kişi sayısı yaklaşık 11 bin kişidir,yani kopya skandalınını mağdurluğunu yaşayan sadece 11 bin kişi atanabilmiştir.Meb’in bu  mağduriyeti gidermek için 2011 KPSS öncesi öğretmen ataması bir gerekliliktir

 

 5)Daha önceki yıllarda yapılan atamalardan dolayı sınav öncesi yönetmelik gereği boşalan pozisyonlara sözleşmeli alım yapılırdı bu öğretmenlerde  atama beklentisi oluşturmuştur. Bu atamanın yapılmaması Beklentiye giren binlerce öğretmenden  kimi evli, kimi nişanlı atama bekleyen öğretmenlerin hayatlarına son vermesine neden olmuştur. buna en son eklenen adanada yaşayan iki çocuk annesi felsefe öğretmen adayımızın  hayatına son vermesi bizi derinden üzmüştür.

 

 6)2011 KPSS öncesi atama yapılmasının bir gereği de devlete olan güvenin azalmasıdır. Bir kamu kurumu MEB devleti temsil ettiğini unutmaktadır. Resmi açıklama yapmaktadır ve daha sonra çark etmektedir. Bu devletin kararlığına,resmiyetine,itibarına zarar vermektedir.

 

 

 

7)öğretmen atamalarının ve eğitim sisteminin siyasete,genel seçimlere alet edilemeyecek kadar önemli olduğunun kavranaması , içine düşülen bu hatanın 12 haziran sonrası  2011 KPSS öncesi atama yapılarak giderilmesi gerekmektedir.

abbasguclu.com.tr


 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER