MEB MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA KREDİ BULACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek ve teknik liselerine vereceği teşvikleri artırıyor.

MEB MESLEK LİSESİ MEZUNLARINA KREDİ BULACAK!

Bakanlık özellikle meslek liselerinden mezun olanlar, kendi işini kurması durumunda kredi bulacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek ve teknik liselere talebin tekrar artması için çalışmalarını sürdürüyor. MEB, 2010-2014 strateji planıyla bu okulların saygın kurumlar haline getirilmesi için kendisine hedef belirledi.

Girişimcilik özendiriliyor

Plana göre Bakanlık, istihdama yönelik olarak ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde kendi işini kurmak isteyen mezun öğrencilere kredi bulacak. Bakanlıkça hazırlanacak "Girişimcilik El Kitabı-İş Kurma Rehberi" ile bilgilendirilecek olan mezun öğrenciler kredi desteğiyle de kendi işinin sahibi olacak.

Döner sermaye desteği

Bakanlık öğrencilerin alan ve dallarının gerektirdiği becerileri ve yeterlilikleri kazandırmak amacıyla mesleki ve teknik eğitimde öğrencilere yönelik uygulamalı eğitimi artıracak. Bakanlık bu politikayı gerçekleştirmek amacıyla, okul ve işletmelerde mesleki eğitim uygulamaları ile Döner Sermaye (DÖSE) işletmelerine alınan siparişler yoluyla yapacak.

Şirketlerde eğitim birimi

Özel sektörün işletmelerinde eğitim birimi kurması da teşvik edilecek. Bakanlık, meslek kuruluşları ile işçi ve işveren kuruluşlarının meslek eğitimi vermelerini özendirmeyi de planlanıyor.

Meslek yüksekokullarının mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarıyla entegrasyonu da güçlendirilerek meslek yüksekokulları daha işlevsel hale getirilecek.( Bugün)
 
 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER