MEB MÜSTEŞARINDAN 4 YILINI DOLDURAN YÖNETİCİLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

4 YILINI DOLDURAN YÖNETİCİLER

MEB MÜSTEŞARINDAN 4 YILINI DOLDURAN YÖNETİCİLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin MEB yasasının yürürlüğe girmesiyle görevden alınacak yöneticilere ilişkin önemil açıklamalar yaptı. işte o açıklama
Merkez teşkilatında çok önemli sayıda bürokratla çalışmaya devam edeceğiz. Okul müdürlerine yönelik verilen 100 bin rakamı tamamen afaki.

Okul müdürü, müdür başyardımcısı, kurum müdürü, kurum başyardımcısı, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı sıfatlarına sahip yaklaşık 70 bin kişi bulunuyor. Yasa öğretmenliği asıl kadro olarak, müdürlük, müdür başyardımcılığı, müdür yardımcılığı unvanları ikincil görevler olarak tanımlıyor.

Mesela üniversitelerde rektörler 4 yıllığına fakültelerde dekanlar 3 yıllığına görevlendirirler. 3 yılı bitirdiğinde eğer yeniden atanırsa devam ederler, atanmazlarsa öğretim üyeliğine geri dönerler. Aslında bizim burada yaptığımız şey de onun aynısı. Okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı 4 yıllığına görevlendiriyoruz, 4 yıl boyunca çalışacaksınız, bu sürede performansınızdan sizin yöneticileriniz, ilçe müdürünüz, il müdürünüz memnunsa yeniden görevlendirileceksiniz, memnun etmediyseniz öğretmenliğe devam edeceksiniz.

Dolayısıyla yaptığımız şey şu, sadece süreyi tanımladık. 41 bin, 50 bin, işte 100 bin rakamları tamamen afaki rakamlar. Bu kapsamda bizim elimizdeki rakamlara göre 4 yılını doldurmuş idareci sayımız 15,16 bin civarında. 39 bin kurumumuz var, okul müdürü, müdür yardımcısı atayabileceğimizler de bulunuyor. Bunların hepsi 4 yıllık süreyi doldurmuş değiller. 4 yıl olanların süresini biliyoruz ama performansından memnun olunmayanların kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Benim tahminim üçte biri civarında bir rakam, 3-5 bin ile sınırlı kalacak.

İlkokul öğretmenlerinin ve ortaokul öğretmenlerinin çok subjektif kriterlerle cezalandırılmasını sağlayan 4357'de öğretmenlerin disiplin cezalarıyla alakalı sayılan kanunda bütün bu tırnak içinde söyleyeyim, 'demode ve subjektif' cezalandırma yöntemlerini kaldırdık. Öğretmenlerimiz diğer devlet memurları gibi 657 sayılı kanunda ilgili hükümlerdeki disiplin cezalarıyla ancak cezalandırılabilecekler. Bunu önemsiyorum, önemli bir düzenleme.

Uzun yıllar aynı pozisyonu işgal eden, burada çalışan, bir anlamda enerjisi kalmamış kişilerin yerine yeni kadroları istihdam etmek istiyoruz. Bu sadece MEB'in değil Türkiye'de kamu bürokrasisinin problemi. Bu demokrasinin temel prensipleriyle çelişiyor. MEB'deki revizyonlar kamuoyunda yansıtıldığı gibi çok yüksek sayılarda değil. (internethaber)

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
dertli
dertli - 10 yıl Önce

okurken çıldırdım madem dört yıllığına senide muhalefet atasın olurmu yussuf?

necmettin yolcu
necmettin yolcu - 10 yıl Önce

uzun yıllar idareciyi öğretmen yaptığınızda orada ne yapacak.eğer gençler bu işi kıvıracak diyorsanız yaş sınırı getirin.Doğrusu sizler kıvırmayı bırakın.Ördüğünüz çorap sizin bşınıza geçecek.

misafir
misafir - 10 yıl Önce

yani diyor ki cemaattense solcuysa müdür, memnun olmayacaz :)

sokrates
sokrates - 10 yıl Önce

Okul Müdürünün ne yetkisi var.Öğretmenini memurunu hizmetlisini kendisi mi seçiyor başarı istiyorsunuz.

ali yılmaz
ali yılmaz - 10 yıl Önce

Kazanılmış hakka niye dokunuyorsunuz? Okul müdürü olmak için sınav kazandı, kurs gördü, müdür yardımcısı oldu, sınav kazandı kurs gördü,okul müdürü oldu. Bu kariyer, hak değil mi? Yarın KPSS kazanan memura da seni dört yıllığına memur yaptım, 4 yıllığına öğretmen yaptım denirse şaşırmayın.

yasin
yasin - 10 yıl Önce

'performansınızdan sizin yöneticileriniz, ilçe müdürünüz, il müdürünüz memnunsa yeniden görevlendirileceksiniz, memnun etmediyseniz öğretmenliğe devam edeceksiniz'.deniliyor. Öğretmenler memnun olmasada yine müdürün atanması veya devam etmesi tam bir fecaat!!!Öğretmeni memnun edemeyen müdür gitsin!müdürler aday olsun öğretmenler seçsin.Sınıf başkanını bile öğrenciler seçiyor.Böyle olmazsa hep riyakarlık üzerine döner.şu anda 4 yılını doldurmayan çok müdürden memnun değiliz.Meb e duyurulur

SIRADAKİ HABER