MEB: Okul Öncesinde Haftada 5 Gün Yüz Yüze Eğitim Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak.

MEB: Okul Öncesinde Haftada 5 Gün Yüz Yüze Eğitim Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine, okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime dair yazı gönderildi.

Yazıda, Kovid-19 salgın sebebiyle resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım-4 Ocak'tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği belirtildi.

İlkokullarda, ortaokullarda ve ortaöğretim kurumlarında tüm derslerin canlı sınıf uygulamaları, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden uzaktan eğitim yoluyla işlenecek yazıda, "Bakanlık ile alakalı kurumlar arasında yapılan istişareler neticesinde, resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda okul öncesi eğitim kurumlarında, haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacaktır."

Okulun fiziki imkanları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaların yapılabileceği bildirilen yazıda, şunlar söylendi:

"Fiziki imkanları uygun okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla alakalı bütün tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecektir. Çocukların ev ortamında desteklenmesi için TRT EBA İlkokul kanalında her gün yayımlanan EBA Anaokulu kuşağını takip etmeleri ve ailelerin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayımlanan Erken Çocukluk Eğitim Takvimi ile diğer yayınlardan yararlanmaları sağlanacaktır.

Okula kayıtlı olup yüz yüze eğitimi tercih etmeyen ailelerin çocukların kayıtları silinmeyecek, çocukların da EBA Anaokulu'nu izlemeleri ve diğer eğitim materyallerinden yararlanmaları için gerekli önlemler alınacaktır."

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2020, 22:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER