MEB personeli İngilizce eğitim istiyor

Bakanlık, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu çalışanların katıldığı hizmet içi eğitim ihtiyacının belirlenmesi için bir anket düzenledi. Buna göre; çalışanların eğitim almak istedikleri konular arasında ilk sırada "İngilizce", "Türkçe" ve ''iletişim becerileri'' geliyor.

MEB personeli İngilizce eğitim istiyor

Milli Eğitim Bakanlığın (MEB), ''Hizmet İçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi'' düzenledi.        

Ankete 7 bin 191 personel katıldı, bu personelden çeşitli alanlarda 58 bin 870 tercih alındı. Ankete öğretmenlerin yanı sıra okul idarecileri, memurlar, il-ilçe milli eğitim müdürleri, eğitim uzmanları, şube müdürleri, usta öğreticiler, psikologlar ve hizmetliler de katıldı.       

Sonuca göre, ankete katılanlar çeşitli alanlarda toplam 506 konu belirledi.        

En çok tercih edilen hizmet içi eğitim faaliyetler sıralamasında ilk sırada İngilizce yer aldı. Bunu Türkçe, İletişim Becerileri, Diksiyon ve Güzel Konuşma, Eğitim Kurumlarında Öğretim Liderliği, Bilgisayar Kursu, Kişisel Gelişim, Sınıf Yönetimi, Web Tasarımı Kursu, Ofis Yazılımları Kursu izliyor.        

İngilizce alanı 11 bin 60 tercih alırken, Türkçe 6 bin 840, İletişim Becerileri bin 743 kere tercih edildi.        

Eğitim için tercih edilen alanlar arasında dil eğitimi ve öğretmenlik mesleğine yönelik eğitimler dışında, bilgisayar alanında eğitim konuları da yer alıyor.        

Çalışanlar, ''Akran Buluculuğu'', ''Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri'', ''Fotoğrafçılık Kursu'', ''Zeka Testleri'', ''Lisans Tamamlama'', ''Kriz Yönetimi'', ''Öfke Kontrolü'', ''Okul Bütçeleri'', ''Yüzme Kursu'', ''Origami Eğitimleri'', ''Futbol Eğitimi'', ''Fedakarlık Semineri'', ''Dağcılık'', ''Vücut Bakımı'', ''Meslek Ahlakı'', ''Tatlı Yapım Teknikleri'', ''Organik Oyuncak'', ''Tasavvuf Şiiri'', ''Doğa Sporları'', ''Türk Mutfağı Yemekleri'' gibi ilginç konularda da eğitim almak için tercihte bulundu.

      

EN AZ TERCİH EDİLENLER        


İngilizce eğitimini en çok isteyen çalışanlar arasında öğretmenler geliyor. 7 bin 346 öğretmen arasında ise ilk sırada sınıf öğretmenliği branşında görev yapan 3 bin 284 öğretmen yer alıyor. Hizmet içi eğitimde İngilizce eğitimi almak isteyen 390 da İngilizce branşında görev yapan öğretmen bulunuyor.        

İngilizce eğitimi tercih edenler arasında 18 hizmetli, 6 biyolog, 3 şoför, 3 hemşire de yer alıyor.        

Diğer en çok tercih edilen alanlardan Türkçe ve İletişim Becerileri de yine en çok Sosyal Bilimler branşı öğretmenlerince tercih edildi.        

Türkçe'yi 3 ambar memuru, 3 kaloriferci, 9 teknisyen, 36 hizmetli de tercih ederken; İletişim Becerilerini 12 hizmetli, 1 kaloriferci, 1 hemşire de tercih etti.        

Sadece 1 çalışan tarafından tercih edilen eğitim alanlarından bazıları ise şöyle; ''Doğa Sporları''; ''Geleneksel Sanatlarımız''; ''Okul Öncesi Sınıf Düzeni'', ''Ödül ve Ceza'', ''Türkiye'nin Tarihi Dokusu'', ''Sicil ve Disiplin Amirliği Uygulamaları'', ''İnanç ve Değerler Eğitimi'', ''Dikkat Artırma Teknikleri'', ''Güzel Kur'an-ı Kerim Okuma Kursu''.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER