MEB ROTASYONDA GERİ VİTES YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici atama yönetmelik taslağını yayınladı, sendikaların görüşlerini almak için yönetmelik taslağını sendikalara gönderdi, aradan aylar geçmesine rağmen Yönetici Atama Yönetmeliği çıkmadı..

MEB ROTASYONDA GERİ VİTES YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici atama yönetmelik taslağını mahkeme kararları doğrultusunda düzenledi. Mevcut taslağı sendikaların görüşlerini almak üzere yayınladı. Sendikalar görüşlerni sundular, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuat dairesi yine ipe un serdi..

Yada birileri bu yönetmeliğin çıkmasını istemiyor.

Topu topu 4 sayfalık yönetmelik, 4 aydır çıkarılamıyor.

Zaten mahkeme kararları dışında oturmuş bir yönetmelik var.

Bu yönetmelik üzerine sadece mahkeme kararları doğrultusunda, Anadolu ve Fen Liseleri öncelik maddesi, özel okullarda geçirilen hizmet süreleri ve ek 2 üzerinde torba yasaya göre bir ayar çekilecek. Bütün bu işlemleri de Bakanlık mevzuat dairesinde birazcık işten anlayan bir personel 3 günde düzenler.

Her ne hikmetse aylardır bu yönetmelik çıkarılamıyor. Mahkeme kararları ile bir çok maddesi iptal edilen yönetici atama yönetmeiliğine göre atama ve yer değiştirmeler yapılıyor.

ROTASYON MU ENGEL ...

Yeni yönetici atama yönetmeliğinde 5 yılını dolduran müdür baş yardımcıları ve müdür yardımcılarına rotasyon getirilmekteydi.

Sendikalara gönderilen taslak yönetmelikte ki bu maddeye Eğitimbirsen ve Türkeğitimsen karşı çıktı. Sürenin kısa olduğu gerekçesiyle..

Müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının büyük çoğunluğu bu iki sendikaya mensup, işte bu sebepten ötürü sendikalarda kendi üyelerinin rotasyona uğramasını istemiyorlar.

Okul müdürlerini tek kalemde rotasyona tabi tutan Bakanlığın, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarını da rotasyona tabi tutması gerekmektedir.

Özellikle de Eğitimbirsen'in okul müdürlerine uygulanan rotasyonda gösterdiği olağanüstü gayreti burada da göstermesi gerekmektedir.

Okul Müdürleri için ''Ya Rotasyonu Uygulayın Yada Okulların Tapularını Müdürlere Verin Diyen'' Sendika Müdür Baş Yardımcısı ve Müdür Yardımcıları içinde net konuşması gerekir.

Sendikaların tutumları bir tarafa , Milli Eğitim Bakanlığının yeni yönetmeliği 5 yıllık rotasyonla çıkarması kendi prestiji açısından da önemlidir.

Şu anda eğitim kurumlarında görev yapan ve 5 yılını dolduran müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları rotasyon konusunda bir beklenti içerisine girmiştir. Bakanlığın en azından bu konuda bir açıklama yapması gerekmektedir.



 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
S.Hüseyin KORKMAZ
S.Hüseyin KORKMAZ - 13 yıl Önce

Haberin altında imza göremedim.Bu haberi yapanın rotasyondan canı yanmış bir okul müdürü olduğunu düşünüyorum.Ben de Kurum Müdürüyüm. 5 yılın az olduğunu düşünüyorum.Ama herkse uygulanacaksa şeriat herkese aynıysa kabullenmek lazım.Ancak böylesine ciddi bir sitede tamamen kişisel duygularla yorum yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.Vesselam...

S.hüseyin KORKMAZ
S.hüseyin KORKMAZ - 13 yıl Önce

Geri vitese atında araç geri gider.Frene basınca durur.Sanırım ortada bir durma durumu var.Vesselam...

serene
serene - 13 yıl Önce

birisi bir haber yapmış bütün memur sitelerinde aynı haber. bu mudur yani habercilik anlayışı? rotasyon sonucu binlerce insan mağdur edilecektir. evi, yurdu değişecektir. bunu düşündünüz mü hiç? rotasyon hak kaybıdır. rotasyon olacağını bilsem belki de hiç müdür yardımcısı olmayacaktım. şimdi eski okuluma da geri dönemiyorum. biraz adaletli olun lütfen! rotasyona hayır!

Ahmet CAN
Ahmet CAN - 13 yıl Önce

Beyler adaletli olalım;Bu ülkede eğitimde olumlu ve olumsuz sadece okul müdürlerimi,okul müdürlerine babalarının çiftliğimi diyen zihniyet uygulanması konusunda gayret sarf edenler aynı hassasiyeti müdür yardımcılarındada göstermelidir.Sosyal adalet varsa onlara da uygulanmalıdır.BEKLİYORUZ MÜDÜR ROTASYONLARI ÇOK İYİ OLDU DEĞİŞİM ŞART.UYGULAYIN

murat
murat - 13 yıl Önce

genç yöneticileri mağdur etmeden çözüm bulsunlar aksi halde merkezler 50 yaş ve üzeri yöneticilerle dolacak.gerisi köyler ve kırsala. geçlerden faydalanılmalı onları merkezin gerisine itmek doğru olmayacak.rotasyonla yıllarca aynı okulda kalanlar 50 metre ötedeki başka bir okula taşınacak yani pekbir şey değişmeyecek olan sınavla gelen genç yöneticilere olacak.

karlı
karlı - 13 yıl Önce

Buna benzer sitelerdeki rotasyonla ilgili yorumların çoğunu öğretmen arkadaşların yazdığına inanamıyorum.Bu düşüncedeki öğretmenler bir arada çalışabilirmi. Kim okul müdüründen veya yardımcılardan baskı görüyor. Müdür öğretmenini korur ve devamlı savunur.Hangi müdür öğretmeninin kıyılmasına razı olurki. Böyle bir müdür veya yardımcı olduğuna inanmıyorum. Olsada sayıları binde bir olur.Rotasyonun faydasına inanan varmı bilemiyorum. Zaten münhal müdürlük veya muavinliklere yerinde huzursuz ve başarılı olamayanlar nakil istiyor ve gidiyor. Okulunda başarılı olanlar neden gitsin. Zoraki gönderme adaletlimiki.Yani yerinde durmak isteyen bir idarecinin ikamet avantajından başka ne karı varki. Lütfen rotasyona karşı çıkalım arkadaşlar. Buz kendi içimizden bölünmeyelim Özlük haklarımızın mücadelesini verelim. Yanlısmı söylüyorum.İnciltmişsem özür dilerim.Görüşümü açıklıyorum ve ortak mücadele etmemizi öneriyorum.Saygılarımla.

YULUĞTEKİN
YULUĞTEKİN - 13 yıl Önce

SAYIN EDİTÖR;DERS:EĞİTİM KONU:ROTASYON SÜRE: BİLâ dk, YORUMLARA BAKILDIĞINDA KİN KOKUYOR; NE HALE GELDİK :YOK MÜDÜRE ROTASYON OLDUDA NEDEN YARDIMCILARA YAPIL MIYOR. MÜDÜR ROTASYONUNA ONLAR SEVİNDİ ŞİMDİ SEVİNME SIRASI MÜDÜRDE; YAZIK ÇOK YAZIK BUNLAR EĞİTİMCİYE YAKIŞMIYOR.ROTASYON BİZE ÇAĞ ATLATACAKSA OKULUN SANDALYE HATTA DUVARLARINIDA DEĞİŞTİRELİM.AMA BUNLAR GEÇMİŞTE (12 EYLÜL ÖNCESİ)SÜRGÜN TAYİNLE KENDİNİ GÖSTERİYORDU ŞİMDİ İSE ROTASYONLA KARŞIMIZA ÇIYOR.BENCE PROBLEM ŞUDUR:MÜDÜR BAŞ YARDIMCISI VE MÜDÜR YARDIMCILARINI ÖTELEMEKLE SORUN ÇÖZÜLEMEZ.YÖNETSEL YERLİLİĞİ OLMAYAN BİRİNİ İSTERSENİZ PATAGONYA YA GÖNDERİNİZ ONU DEĞİŞTİREMEZSİNİZ.ÖNCE SİSTEMİ DÜZENLEYİP KARARLI ,YETERLİ ,İSTEKLİ, KRİTERLERE BAĞLI KARİYER VE LİYAKAT MERKEZLİ YENİ BİR İDARECİ ATAMA YÖNTEMİ OLUŞTURMAYLA SORUN ÇÖZÜLEBİLİR.ÖRNEK OLARAK:BAKINIZ TALİM VE TERBİYE KURULU ÖĞRETİM PROĞRAMLARINI İNSAN İHTİYAÇLARINI ÖNE ÇIKARAN DÜZENLEMELER YAPIYOR VE İŞE ORADAN BAŞLIYOR BU ÇOK DOĞRU UYGULAMA , ANCAK ŞUNU YAPMIYOR BU MAHALLENİN YADA OKULUN ÖĞRENCİLERİ ÇÜRÜMÜŞ BUNLARI BİR BAŞKA İDARECİYE TESLİM EDELİM DİYE DÜŞÜNÜLMÜYOR.TEMEL PROBLEM TEKRAR EDİYORUM SİSTEM PROBLEMİNDE YATIYOR.YOKSA KİN VE HUSUMET DUYGULARIYLA ROTASYONUN YAPILMASINA ALKIŞ TUTANLAR SADECE KENDİ EGOLARINI TATMİN İÇİN SADECE BASİT İLKEL BİR MANTIK İÇİNDELER SAYGILARIMLA...

ahmet çimen
ahmet çimen - 13 yıl Önce

müdür yardımcılarına rotasyon şart oldu


SIRADAKİ HABER