MEB Şefleri; artık bıçak kemiğe dayandı

7. AYDA VERİLEN %4 ZAM 8 AYDA VERGİ DİLİMİ NEDENİYLE GERİ ALINIYOR

MEB Şefleri; artık bıçak kemiğe dayandı

Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği Sorunu,  Eğitim Çalışanlarının Fazla Mesai Saatleri ve Ücret Sorunu, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Sorunu, Görev Tanımı Sorunu, Görevde Yükselme Sınavlarında yaşanan Sorunlar  ve  en önemlisi  Şef Eğitim Çalışanlarının Ek-Ders Ücreti ve Denge Tazminatı  Sorunu,nun çözülmesini umutla bekliyoruz
 
 
Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenleri'nin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da, Bakanlar Kurulu'nun 23 Ocak 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararı ile düzenleme yapılmıştır. Anılan karar uyarınca şube müdürlerinin ek dersleri haftada 10 saat, ilköğretim müfettişlerinin ek dersleri ise 5 saat artırılmıştır. Söz konusu düzenlemenin gerekçesi olarak da, ek ders saatinde artışa gidilen personelin ek ödemeden yararlanamaması gösterilmiştir.
Daha önce; 631 Sayılı KHK ile daire başkanı ve üzerinde görev yapanlara, 375 sayılı KHK ile de şef unvanından daha alt kadrolarda görev yapanlara iyileştirmeler yapılmıştır. Ancak şefler, ne 631 sayılı KHK'den, ne 375 sayılı KHK'den, ne de 23 Ocak 2009 tarihli ders ücretlerindeki iyileştirmeden yararlanamamışlardır.
Böylece; Yönetim görevi unvanından sayılan şefler, şu anda daha alt görevde çalışan eğitim çalışanından daha düşük ücret almaktadırlar. Yukarıda bahsedilen K.H.K'lerin amacının Kurumlar arası ve kurum içi ücret adaletsizliğinin giderilmesini amaç edindiği aşikârdır.
Bu zamana kadar yönetim kademelerinde görev yapan unvanlar içinde değerlendirilen ve yapılan ek ders ödemelerinde ayrım gözetilmeksizin tüm yönetim görevi karşılığı ek ders ücreti alan personele eşit ek ders ücreti verilirken, ücret dengesizliğini önlemek amacıyla yapılan yeni düzenlemede şeflerin kapsam dışı bırakılmasının anlaşılır bir yanı bulunmamaktadır.
 
 7. AYDA VERİLEN %4 ZAM 8 AYDA VERGİ DİLİMİ NEDENİYLE GERİ ALINIYOR
1) Şeflere imza ve idari işlem sorumluluğu yüklendiği halde aldıkları maaş taşıdıkları sorumluluk ile orantılı değildir. Şeflere maşlarının taşıdıkları sorumlulukla orantılı bir seviyeye yükseltilmesi eşit işe eşit ücret ilkesinin gereği olduğu gibi çalışma barışının korunması açısından da son derece önemlidir. Bu anlamda öncelikli olarak maaşlarda iyileştirilmeye gidilmesi gerekmektedir.
2) Şefler ek ödemeden yararlandırılmalıdır.
3) Bakanlığınız bünyesinde görev yapan şeflerin özel hizmet tazminatları diğer kamu kurumlarında görevli şeflere oranla düşük olup bu tazminatlar yeniden düzenlenmelidir.
4) Şeflerin haftalık ek ders saatleri yeniden değerlendirilerek artırılmalıdır.
Yukarıda belirtilen taleplerimizin dikkate alınması suretiyle, Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında şef kadrosunda çalışan personelin mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi hususunda;
Gereğini arz ederim.

NOT :Türkiye'de hiçbir kurumda   ast  üstünden maaş almamakta iken bu Milli Eğitim Bakanlığında utanç verici bir rezalet ile halen gerçekleşmektedir.
MEB Şefleri  memur ve hizmetliden daha az maaş almaktadır.İnsaniyet namına konu hakkında ilgilenmeniz dileğiyle...
 
MEB ŞEFLERİ


 
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Esra BAYAR
Esra BAYAR - 13 yıl Önce

bana gore meb sefleri ek ders ucretini haketmiyor sefler oturup (mudurluklerdeki seflerden bahsediyorum) tum isi memurlarayaptiriyor ne dersi veriyorlar ve neyoin ek ders ucretini talep ediyorlar anlamis degilim..Memur ve hizmetliyle esit maas aliyorlarmis eger alinan para emegin karsiligi ise memur ve hizmetli seflerden cok daha fazla is yapmakta ve emek sarfetmektedir

Sait Özdemir
Sait Özdemir - 13 yıl Önce

Doğru söze ne denir ki:Derdimizi azda olsa anlatan yazıyı yazanlara teşekkürler.

Yalçın
Yalçın - 5 yıl Önce

Şeflerin hakları Mevcut öğretmen sendikalarla
Alınmıyor
Maalesef

SIRADAKİ HABER