MEB Şube Müdürü ve İlçe M.E.Müdürü Atamaları Nasıl Olacak ?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve gelmesi ile başlayan değişim rüzgarı merkez teşkilatı ve il müdürlerinin atamasından sonra ilçe ve şube müdürlerini de vuracak.

MEB Şube Müdürü ve İlçe M.E.Müdürü Atamaları Nasıl Olacak ?
Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yer Değiştirme Yönetmeliği, eylül ayında görüş için Sendikalara gönderilmiş sendikaların görüşlerini bildirmelerinden sonra da son şekli verilmek üzere bakanlıkta beklemekteydi. 
 
Taslak metinde yer alan son duruma göre Yöneticilere rotasyonun süresi altı yıl olarak belirlenmiştir.15 Mayıs tarihine kadar duyurular yapılacak, 6 yılını dolduranlar için 15 Haziran tarihine kadar da zorunlu yer değiştirmeler gerçekleştirilecektir. Bu konuda kararlılığın olduğu il dışı rotasyonun yapılacağı kesinleşti.
 
Haziran ayındaki rotasyondan sonra boş kalan kadrolara yapılacak görevlendirmeler için Mili Eğitim Bakanlığı'na çok sayıda cv ulaşmış ancak Bakan Dinçer'in İl Müdürlerini biz atadık, onların performansını doğru ölçebilmemiz için çalışma arkadaşlarını seçmelerine izin vermeliyiz , oluşabilecek başarısızlıkta mazaretleri kalmamış olur dediği kulislerde dolaşıyor. 
 
Ayrıca norm kadro düzenlemeleri için Maliye Bakanlığı'ndan istenilen 200 şube müdürü normunun da Maliye bürokratları tarafından geri çevrildiği gelen bilgiler arasında.  Meb üst düzey bürokratlarının bu gelişmeden sonra hantal bürokratik yapıya zaten düşman olan Bakan Dinçer'in  talimatıyla norm kadroları azaltma çalışmasının da olabileceği ancak henüz netleşmediği ifade ediliyor.
 
Şube Müdürlerinin atamasında sınav mı yoksa mülakat v.s mi olacağı da belirsizliğini koruyor.
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gök.Rüzgarı
Gök.Rüzgarı - 12 yıl Önce

Bakanlığın rotasyon uygulaması tüm çalışanlara uygulanmalıdır.Okul Müdürlerine uygulandı.Üst yöneticiler adeta bayram etti.Ama sıra kendilerine gelince veryansın ettiler.Rotasyon her kademedeki tüm yöneticilere ve öğretmenlere de uygulanmalıdır.Tebdili mekanda fayda vardır.Sayın Bakanı cesur girişiminden dolayı kutluyorum.

Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 12 yıl Önce

Sayın Bakanım! Taşrada istihdam edilecek idari kadrolardan eğitim-öğretimi ilgilendiren ana görevlere öğretmen kökenlileri, destek hizmeti niteliğinde olan görevlere ise idari, mali ve teknik kökenli personel atanırsa başarı artar. Ama, eski tas eski hamam devam ederse, örneğin; Tarih Öğretmeni Muhasebeye, Edebiyat Öğretmeni Yatırıma, Sınıf Öğretmeni İnsan Kaynaklarına atanırsa, bu öğretmenlerimiz de daiyei sınıf, memurları da öğrenci gibi görmeye devam ederse teşkilatta hiç bir şey değişmez. Herkes elinden gelen işi yapması gerekir. Eğitimi geliştirme projelerinde, eğitim şubelerinde, öğrenci ve kursiyer hizmetlerinde öğretmen kökenli idarecilerden son derece mükemmel fayda sağlanır, ama diğer idari ve teknik şubelerin öğretmenlere teslim edilmemesi gerekir. Öğretmen, Mühendis yetiştir fakat Mühendislik yapamaz. İdareci yetiştiri fakat idarecilik (bazı alanlarda)yapamaz. Bu tür doğru bilinen yanlışlar yüzünden Sayıştayca her yıl zimmet problemi yaşayan çok sayıda eğitimci idarecimevcut. Önemli bir konu daha var o da Döner Sermaye İşletme konumunda olan kurumların da ait olduğu okulların bünyesinden arındırılmalıdır. İşyükü ve çırak öğrenci bağlamında birlktelik tamam, fakat yönetimin kesinlikle okudan ayrı bağımsız olması gerekir. Öğretmenevlerinin de ASO safsatasından kurtarılarak İşletme mezunu idari kadrolara teslim edilmesi elzemdir.Eli öpülesi öğretmenlerimiz, çocuklarımızı eğitip öğretsinler onları başımızın tacı yapalım. Koltuk uğruna öğretmenlerimizi harcamayalım. Saygı ve sevgilerimle.....

SIRADAKİ HABER