MEB YASA TASARISI SEÇİMDEN SONRAYA KALDI ...

Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısı seçimden sonra Meclis'e gelecek

MEB YASA TASARISI SEÇİMDEN SONRAYA KALDI ...
Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu ve Meclis'e sevk edilen yasa tasarısı seçim sonuna kaldı.

Kamudanhaber sitesi olarak bugün Milli Eğitim komisyon üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdik. Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklik içeren yasa tasarısının Salı günü Meclis genel kuruluna gelmesi bekleniyordu. Bakan Bey'in talimatıyla yasa tasarısının seçim sonuna kaldığı açıklandı. Meclis'im önümüzdeki haftadan itibaren seçimler dolayısıyla tatile gireceği biliniyor.

 Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklik içeren yasa tasarısının seçim sonuna bırakılması çok büyük hatadır. Bu kanun şayet seçimden sonra çıkarılacaksa neden seçim öncesinde yasa tasarısı Meclis'e sevk edildi. Seçim arefesinde sayıları yüzbine yaklaşan okul idarecilerini çok yakından ilgilendiren konuların seçim öncesinde tartışmaya açılması Ak Parti'ye oy kaybettirir.

 Muhalefet ve paralel yapı seçim öncesinde bu kozu kullanır.

 Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısının tüm riskler ve tepkiler göze alınarak seçim öncesinde Meclis'e sevk edilmesi ve tartışmaya açılması Ak Parti hükümetine oy kaybettirecektir. Bu yasa tasarısının seçim sonuna bırakılması , muhalefetin ve paralel yapının eline koz ve diline argümanlar yaratacaktır. Bu yapı seçimlerde eğitimciler üzerinden hükümeti bu arg
 manlarla vuracaktır.

 Bu yapının üreteceği argüman , " Eğer seçimlerde Ak Parti çok güçlü çıkarsa tüm idarecileri görevden alacaktır."

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığı seçimden sonra çıkması beklenen yasa tasarısını seçim arefesinde Meclis'e sevk ederek hata yapmıştır. Bu tasarı seçim öncesinde çıkartılmalı ve muhalefetin elinden bu koz alınmalıydı.

Yada bu tasarı seçim öncesinde hiç gündeme gelmemeliydi.  

www.kamudanhaber.com
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEMOLİ
MEMOLİ - 10 yıl Önce

BAŞBAKANIMIZA DESTEKLİYORUM.HEMEN YASAYI ÇIKARIP MEB DEKİ YAPILANMAYI OYUNU BOZMALIDIR

SIRADAKİ HABER