MEB YÖNETİCİ ATAMAYI UZATTI

Milli Eğitim Bakanlığı il müdürlüklerine resmi bir yazı göndererek yönetici atama süresinin 31 Aralık tarihine kadar uzatılmasını emretti.

MEB YÖNETİCİ ATAMAYI UZATTI
4 Ağustos tarihinde yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliğinde atama takviminin uygulanmasında karşılaşılacak durumlar öngörülmediğinden 4 Ekim tarihine kadar atamaların bitirilmesi hükmü getirildi.
 
4 atama türü 2 aya sıkıştırıldı
 
Bu sürenin yaklaşık 1 aylık bölümünde norm tespiti ve kurum tipi belirlenmesi ile ilgili işlemler yapıldı. 2 aylık zamanın sınava dayalı, norm fazlası, rotasyon ve isteğe bağlı atamaların yapılabileceğine ilişkin varsayım, en hafifi ifadesiyle iş bilmezlikti.
Bakanlığın cüretkâr hatalarına bir yenisi daha eklenerek geçici bir maddeyle 4 farklı atama türünün iki aya sıkıştırılacağı yönetmelikteki yerini aldı.
 
"Yönetmeliğe uymayın" talimatı
 
Herkes, Bakanlığın İl Müdürlüklerine geçici maddede işaret edilen süre içerisinde atamaların yapılması yönünde baskı yapmasını beklerken, taşradan gelen baskılar bakana yönetmeliğe uymayın talimatını verdirdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın hazırlatıp yürürlüğe koyduğu yönetmelik, yine Avcı’nın imzasıyla illere gönderilen bir yazıyla uygulanmaz oldu.
Hukuksuzlukları ile ülkenin gündeminde olan, çalışanlarını mağdur eden Bakanlığın imza attığı son skandal, yönetici atama yönetmeliği ile ilgili talimatı oldu. Bakan Acı’nın imzasıyla illere gönderilen yazıda, yönetmelikle belirtilen atama takvimine uyulmaması emrediliyor. Yönetmeliğe uyulmaması yönündeki emrin hukuki geçersizliğinin yanı sıra bunun suç teşkil ettiği değerlendirmelerinin yanı sıra yönetmeliğin geçici maddesine aykırı atamaların da hukuksuz olacağı değerlendiriliyor.
 
İşte o yazı:
 
Bakan Avcı’nın imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:
 
04/08/2013 tarih ve 28728 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin Geçici 1 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan iki aylık süre, atama ve yer değiştirmelerin bu süre içerisinde tamamlanamamış olması dikkate alınarak 31/12/2013 tarihine kadar uzatılmıştır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
bekleyen yöneticiler
bekleyen yöneticiler - 11 yıl Önce

Kastamonu meb norm fazlası yönetici ataması yapmıyor. Sadece ildeki münhal kadrolar listelenip yayınlandı. Norm fazlası olanların bu kadrolara isterlerse atama başvurusu yapabileceği, res’en atama yapılmayacağı duyuruldu. Yönetmeliğin 22. maddesi, geçici 2. maddeye göre 5. mad. 1/C bendine göre (Atama Branşına göre norm fazlası olanlar) ın normu ile ilişkilendirilmesini emrediyor. Bu maddeye göre normu ile ilişkilendirilemeyenlerin 19. maddeye göre atama dönemine göre bir defaya mahsus yerinde bırakılacağı apaçık ortada. Ama yönetmelikten anlaşılan tek şey 19. maddeye göre herkesin 19. madde kapsamında atama dönemine kadar yerinde kalma hakkı varmış… onun için diğer illerdeki duyurular da yanlışmış… bakanlık İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü bu duyuruları hiç mi takip etmez acaba?

SIRADAKİ HABER