MEB:"Baba" Sınavları Yap!

Milli Eğitim Bakanlığı peş peşe yönetici atama sınavları yaparken baba sınavları hasır altı ediyor.O baba sınavlar hakkında ses bile çıkmıyor.

MEB:"Baba" Sınavları Yap!

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumları yöneticilik sınavını 2 yıllık bir aradan sonra tekrar yapıyor. Bilindiği üzere şu anda başvuruları alınan Müdür Yardımcılığı,Müdürbaşyardımcılığı ve Müdürlük sınavları 1-2 Ekim 2011 tarihlerinde yapılacaktır.Eğitim kurumları yöneticilk sınavlarının yapılması sevindirici bir gelişmedir.Bu sınavların yapılması artık okullarda vekalet döneminin kapandığına emaredir. Fakat gözden kaçan hususlar vardır. Şu an nerdeyse tüm illerde okulların müdür yardımcılığı ve müdürlük kadrosu doludur. 2009 yılında yapılan sınavdan sonra ve isteğe bağlı atamalarla bu kadrolar dolmuştur.Bu anda sınava giren eğitimcilerin çoğu atamaya başvuracak okul dahi bulamayacaktır. Anlayacağınız eğitimcilerin ve eğitimin yarasına çare olacak sınavlar bunlar değildir.

Bakanlığın yapması gereken acil iki adet baba sınav vardır. Biri Uzman öğretmenlik sınavıdır.Eğer bu saçma uygulama devam edecekse o zaman şartları tutmayıp sınava giremeyen öğretmenler için sınav düzenlenmelidir.Her yıl yeni öğretmenlerin şartları uzman öğretmenlik sınavına girmeye yeteceğinden bu sınav her yıl yapılmalıdır. Öyle bir kere yapıp birilerini UZMAN ilan edip kenara çekilmekle olmuyor.Bu uygulama yüzünden hiç bir alanda uzman olmayan UZMAN meslektaşlarımızdan soğur olduk. Ayrıca 100 tl civarı aldıkları fazla ücretde işin cabası oldu. Allah aşkına bu kul hakkı değil de nedir?

Yapılmayan uzman öğretmenlik sınavının açtığı yaralar saymakla bitmez.Acilen her yıl bu sınav tekrarlanmalıdır.

Gelelim sınavların en babasına ve hiç bir bakanın yapamadığı sınava; o sınav ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ sınavıdır.Nerdeyse  merkezde ve taşrada bu kadroların tamamı ehil olmayan vekil şube müdürlerinin elindedir.O makamları işgal eden kişilere öğretmenlerin saygısı yoktur.Bütün eğitim çalışanları o makamlara liyakat ile değil de torpille gelinebileceğini yüksek sesle konuşur olmuştur.Özellikle taşra teşkilatlarında işler sarpa sarmıştır.Hem makamları hem de oralarda çalışan iyi niyetli kişileri yıpratmamak adına bu uygulamadan vazgeçilmelidir.Şube müdürlüğünün şartı malum siyasi partiye biat etmek değil liyakat olmalıdır.İş ehil ellere bırakılmalıdır. Aksi takdirde dolu kadrolar için ne kadar müdür yardımcılığı sınavı yaparsan yap bir işe yaramayacaktır.

Anlayacağınız Bakan Dinçer sınavların babası olan UZMAN ÖĞRETMEN sınavını ve ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ sınavını acilen yapmalı daha fazla GELECEĞİMİZ harcanmamalıdır.

Anlayacağınız koltukların Aklandığı yeter artık birazda Paklanmalıdır.

Fatih AKYURT
Kamugazetesi Mevzuat Editörü




Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaban
Yaban - 13 yıl Önce

Sayın Akyurt valla içimden geçenlere okumuşunuz. teşekkürler

SIRADAKİ HABER