MEB'DE DEPREM. HANGİ İLLERİN MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINDI

İktidar ile Gülen cemaati arasında 17 Aralık'tan sonra şiddetlenen gerilim çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nda kapsamlı bir görevden alma operasyonu uygulandı.

MEB'DE DEPREM. HANGİ İLLERİN MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINDI
İktidar ile Gülen cemaati arasında 17 Aralık'tan sonra şiddetlenen gerilim çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nda kapsamlı bir görevden alma operasyonu uygulandı. Dershanelerin özel okullara dönüşmesi sürecinde önemli rol oynayacak olan Özel Öğretim Genel Müdürlüğü'ne de yeni bir isim getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki görevden almalara benzer bir operasyon, bugün Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında yapıldı. 6528 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde

kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun bugün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte iktidar, Milli Eğitim Bakanlığı operasyonu için düğmeye bastı.

Bakanlıkta 14 genel müdürden 3'ü; 140 daire başkanından 23'ü değişti. 81 il milli eğitim müdüründen 12'si merkeze çekildi.

Görevden alınan genel müdürler şunlar:

Destek Hizmetleri Genel Müdürü: Yusuf Esener
Özel Öğretim Genel Müdürü: Mehmet Küçük
Özel Eğitim Genel Müdürü: Mustafa Baloğlu

Bunların yerine yeni genel müdürlerin atandığı belirtildi. Yeni yasa ile kurulan iki genel müdürlükten birine de atama yapıldığı öğrenildi. Özel Öğretim Genel Müdürlüğü'ne Ömer Faruk Yelkenci getirildi. Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi sürecinde yeni atanan genel müdür önemli rol üstlenecek. Özel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne Yurdagül Aydoğan, yasayla kurulan Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü'ne Semih Aktekin getirildiği öğrenildi.
Görevden alınan iki Talim Terbiye Kurulu üyesinin yerine de yeni isimler belirlendi. Değiştirilen 12 İl Milli Eğitim Müdürü'nün 10'unun yerine yeni atama yapıldı. Bu kapsamda Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan görevden alınırken, yerine Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt getirildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, merkeze çekildi. Yerine vekaleten şube müdür yardımcısı Mustafa Bilici atandı. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet merkeze çekilen isimler arasında yer aldı. Diğer görevden alınan il milli eğitim müdürleri şöyle:
Mehmet Emin Korkmaz (Bitlis), Sebahattin Akgül (Denizli), Murat Yazıcı (Gümüşhane), Halil Sanlı (Hatay), Mehmet Bulut (Malatya), Gıyasettin Taş (Siirt), Recep Düzgün (Uşak), Lütfiye Deneri(Aksaray), Mustafa Sami Akyol (Yalova), Kadir Kılıç (Osmaniye), Bekir Aksoy (Kastamonu).

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
İDARECİ
İDARECİ - 10 yıl Önce

GÜN OLA HARMAN OLA

SIRADAKİ HABER