MEB'de Kim, Ne Kadar, Ek Ödeme Alacak?

652 KHK ile ek ders alamayanların ek ödeme katsayıları belli oldu...

MEB'de Kim, Ne Kadar, Ek Ödeme Alacak?
Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 14/09/2011 tarihin de Resmî Gazete'de yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan MEB Teşkilat Yasasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında fiilen derse girmeyen kadrolu yönetici ve öğretmenlerin ek dersleri kesilerek yerine ek ödeme verileceği hüküm altına alındı.
652 Sayılı KHK ile MEB Teşkilat Yasası değiştirilmişti. Bu düzenlemede Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevli müdür, müdür yardımcısı, şube müdürü, şef ve milli eğitim müdürlüklerinde görevli öğretmenlere fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücreti ödemesi kaldırılmıştı. Bu çalışanlara ek ders yerine ek ödeme yapılacağı hüküm altına alınmıştır.
 
Yasanın yayımlandığı 14 Eylül’den bu yana ek ders ücreti alamayan bu personel, kendileri için verilecek ek ödeme miktarları merak etmektedir.
 
 
Yapılan görüşmelerde en az olmak üzere; şefler için % 130, Şube Müdürlerine %150, Görevlendirmelere % 160, ( Söz konusu bu personelin KHK ile ek dersleri ile beraber denge tazminatı da kesilmişti) memur ve hizmetlilere ise mevcut ek ödemelerinin ise % 100-110 olması talep edilmiştir. Bu konuda önemli bir başarı sağlamıştır.
 
Ek ödemelerle ilgili çalışma sona yaklaşılmış imza aşamasına gelmiştir. Bir pürüz çıkmamasını ve en kısa sürede işin çalışanları mutlu edecek şekilde neticelenmesi, çalışanların mağdur olmaması açısından önemlidir. Bu ayın  15’ni yetişmemesi halinde ise kredi ve kredi kartı borçlusu çalışanların karşılaşacağı sorunlar unutulmamalıdır.




Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vahide AKAR
Vahide AKAR - 13 yıl Önce

Madur oldukki ne madur . Ayın beşinde ödemelerim vardı eksiden çekip yatırdık. Ayın onbeşindeki ödemeleri düşünmek bile istemiyorum. Bir çalışma yapılırken yaptım oldu demekle olmuyor. Sonuçlarıda düşünülmeli. En azından Ekderslerimiz ödenmeliydi bu ay ek ödeme ona göre yapılırdı . Bu bu kadar zormuydu. Biz Şefler olarak zaten üvey evlat muamelesi görüyoruz. Haklardan bahsedilirken Şube Müdürleri İl İlçe Milli Eğitim Müdürleri mağdurların başında geliyor . Şeflerin sorunları kaynayıp gidiyor. Bizin çoluğumuzu çocuğumuzu kim geçindiriyor. Birilerinin bunları düşünmesi dileğimle.

murat
murat - 13 yıl Önce

düzenleme hayırlısı ile bir çıksa... MEB şefleri 2010 kasım ayından beri ekders artışı yapılacak, maliye bakanlığından çıkmadı şeklinde beklerken ekdersler tamamıyle kalktı. iyide oldu. ancak ek ödeme oranlarının halen açıklanmaması Ayağını yorgana göre uzatmaya çalışanların ayakları bu ay dışarıda kalacak gibi... bir önce adaletli bir şekilde sonuçlanması ümidiyle......

faruk okur
faruk okur - 13 yıl Önce

bu arada memurlarıda unutmamak gerek memurlarda milli eğitimin öz evlatlarıdır değerli yöneticilerime duyrularımızla arz ederiz

SIRADAKİ HABER