MEB'DE KRİZ ! OKUL KURSLARINA ÖĞRETMEN BULUNAMIYOR !

MEB Dershanelere alternatif olarak ortaya koyduğu Okullardaki kurslara öğrencilerden ilgi var ancak Öğretmenlerden ilgi neredeyse hiç yok. MEB'i Yeni bir Kriz Bekliyor

MEB'DE KRİZ ! OKUL KURSLARINA ÖĞRETMEN BULUNAMIYOR !

MEB Dershanelere alternatif olarak ortaya koyduğu Okullardaki Yetiştirme kurslarına ücretsiz olduğu için öğrencilerden ilgi var ancak Öğretmensizlik nedeniyle kursların açılması şimdilik imkansız gibi....

 

Milli Eğitim Bakanlığı, yayınladığı; “Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi” ile okul kurslarını deshanelere natif yapmış ancak yayınladığı yönergeyle adeta okullarda kursların açılmaması için elinden geleni de fazlasıyla yapmıştır.

 

MEB'in yayınladığı takvime göre 10 Ekim Cuma günü Öğrencilerden başvurular alındı. Yaptığımız araştırmalara göre öğrencilerden kurslara ilgi var. Öğretmen ve okul tercihi sunulması öğrenciler için avantajlı bir durum oluşturmasına rağmen bir çok okulda öğetmenler kurslarda görev almak için başvuru bile yapmadı.

 

Öğretmenlere ödenecek ücretin, normal ek ders ücret sistemine bağlanmış olması kursların malesef başlamadan bittiği anlamına gelmektedir. Birçok ilde okullardan gelen haberler de bu yöndedir.

 

MEB bir an önce Kurslarla ilgili yönergeyi revize etmeli ve öğretmenlere verilecek ücretleri, kurs materyallerini, test ve sınav imkanlarını da açıklamalı, Öğretmen ve öğrencileri birlikte motive ederek sürece katmalıdır. Yoksa 20 Ekim tarihinde başlatılacağı duyurulan kurslar öğretmensizlik nedeniyle başlamadan sona erecektir. 

 

Okulda okutulan ek derslere ilaveten en fazla 40 saate kadar ek ders karşılığı kurs verdirmeyi düşündüğü öğretmenler bu işe oldukça tepkili. 30 saat derse giren bir öğretmeni mesai dışında 10 saat gibi komik bir ücrete kurs vermesi beklenmektedir. MEB 21 saate kadar zorla derse soktuğu fazlas derse sokamdığı için ücretli öğretmen çalıştırdığı öğretmenleri bir bardak çay parasına hafta içi akşamları saat 22 ye kadar, ya da haftasonları nasıl okulda tutmayı düşünmektedir.

 

Doğuda öğretmen yetersizliğinden bahsedip, yıllarca doğuda öğretmen tutamamaktan yakınan MEB bu sorunu Doğudaki öğretmene teşvik vererek çözebilecekkken bunun yerine ücretli öğretmen çalıştırma kolaycılığına kaçtığı gibi, bu sefer de okul kurslarında çuvallayacak.

 

Malesef bu haliyle  okul kursları konusunda MEB çuvallamıştır. Sınava dayalı bir eğitim sisteminin benimsendiği bir eğitim sisiteminde özel dersler yine tavan yapacak, merdiven altı kurslar, yada kanuni boşluklardan faydalanılarak açılacak farklı adlardaki sahte dershanelerle, kurslarla bu işe göz yumacaktır.

 

MEB tercih aldığı ve öğrenci ve velileri heveslendirdiği ve bangır bangır reklamını yaptığı okul kurslarını başlamadan bitirdiğinde kamuoyunda çok büyük bir tepkiyle karşılaşacaktır.

 

MEB yetkilileri bu durumu test etmeden önce bir an önce tedbir almalıdır.

 

Milli Eğitim Baknı Nabi AVCI ve Meb Müsteşarı Yusuf TEKİN'e ve tüm MEB bürokratlarına buradan çağrı yapıyoruz.

 

Bir an önce öğretmenlere veriecek ücreti revize ederek kursları hayata geçirin. Kurslarda yapılacak faaliyetleri, materyal kaynaklarını, sınavları ve test malzemeleri hakkında doyurucu bir açıklama yapınız.  Yoksa Kamuoyunda veli, öğretmen ve basın tarafında  çok büyük bir tepki ve ardından büyük bir kriz bir hafta sonra kapınızda olacak.

 

Mustafa M. KURTARAN

Ajanskamu.com

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER