MEB'DE ÜST DÜZEY DEĞİŞİM

MEB'de Üst Düzey Kadrolarda Değişim

MEB'DE ÜST DÜZEY DEĞİŞİM
Milli Eğitim Temel Kanunun bu hafta Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması bekleniyor.

 
Milli Eğitim Temel Kanunun bu hafta Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması bekleniyor. Yasa tasarısının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Bakanlık Merkez Teşkilatında bulunan üst düzey bürokratlar ve il müdürlerinin tamamı havuza alınacak. 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığında öncelikle Bakanlık Merkez Teşkilatında Müsteşar yardımcıları , genel müdürler ve grup başkanı ( daire başkanı ) kadrolarında değişime gidilmesi bekleniyor. 
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI Bey ve Müsteşar Bey'in üst düzey kadroların değişiminde ince eleyip sık dokuması gerekiyor. 
 
Öncelikle Müsteşar Yardımcılığı ve Genel Müdürlüklerde değişim yapılması ve daire başkanlarının atamasınında genel müdürlerle istişare yapılarak dizayn edilmesi gerekir.
 
MEB'de İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü , Yeğitek gibi birimlerde neredeyse görev yapacak daire başkanı kalmadı. 
 
Milli Eğitim Bakanlığında en köklü reformun daire başkanlığı birimlerinde yapılması gerekir. 
 
Milli Eğitim Bakanlığında Genel Müdürler düzeyinde çok ciddi değişikliklerin yapılması beklenmektedir. 
 
Yeni kurulacak olan Yüksek öğretim genel müdürülüğü ve özellikle Ölçme değerlendirme genel müdürlüğüne hem sahada çalışmış hemde akademisyen kökenli kişilerin gelmesi bekleniyor. 
 
Talim Terbiye kuruluna öğretmen ve idareci olarak sahada görev yapmış yöneticilerin daire başkanı ve üye olarak getirilmesi gerekiyor. MEB'de en sıkıntılı birimlerin başında TTK gelmektedir. 
 
Taşra teşkilatında İstanbul , Ankara ve İzmir'inde içinde olabileceği il müdürlüklerinde bir değişime gidilebilir. 
 
İl müdürlüğü atamalarında en az 20 il müdürü ile yolların ayrılması bekleniyor. 
 
Milli Eğitim Bakanlığında bu hafta yasanın onaylanmasıyla beraber Bakanlık Merkez teşkilatında ve il müdürlüğü kadrolarında vekaleten görevlendirmelerin Cuma günü yapılması bekleniyor. 
 
Bakanlığın burada dikkat etmesi gereken en önemli husus ; Bundan sonraki süreçte göreve devam etmeyecek Merkez Teşkilatı bürokratları ve il müdürlerine tekrar vekalet verilmemesidir. Yeni dönemde çalışılacak bürokrat ve il müdürlerine vekaletler verilmelidir. 
 
Bakanlık Merkez teşkilatı ve il müdürleri konusunda çalışılacak olan kişilerin asaletleri yazılmalı ve kadrolu bürokratlarla yola devam edilmelidir. 
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER