MEB'DEN EŞ DURUMU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin facebook üzerinden çok önemli açıklama yaptı:

MEB'DEN EŞ DURUMU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Değerli arkadaşlar yoğun biçimde sorulan bazı sorulara cevap vermek istiyorum.
 
Bunlardan bir tanesi eğitim kurumları yöneticileri yönetmeliği. Arkadaşlar bu yönetmelik MEBBİS üzerindeki eleştiri ve öneriler ışığında revize edilerek süreç başlatıldı. DPB’den gelir gelmez Başbakanlığa gönderilecek. Bu tür bürokratik aşamalara göre tahminim 10 gün içinde yayımlanacak ve akabinde de yürürlüğe konacaktır.
 
Çokça sorulan bir diğer soru lisansüstü eğitimlerine devam eden arkadaşların bu eğitimlerinin özür kapsamında ele alınıp alınamayacağı konusu. Değerli arkadaşlar bir taraftan çok mutluyuz çünkü çok sayıda öğretmenimiz lisansüstü eğitimlerine devam ediyor. Bir taraftan ise üzgünüz çünkü bu kadar çok sayıda arkadaşı eğitim özrü nedeniyle yer değiştirmeye tabi tutmak mümkün değil.Bu nedenle özür grubu değerlendirmelerinde eğitim özrüne yer vermeyi düşünmüyoruz.
 
Eş durumundan dolayı mağdur olan arkadaşlara yardımcı olacağız inşallah. Ama bunu il emri ile yapmayacağız. Zorunlu hizmet süresi ile ilgili soru soran arkadaşlara, yer değiştirmede esas alınacak tarihi 31
Aralık olarak belirledik. En azından bazı mağduriyetleri giderebilmek açısından. Kuşkusuz her türlü soruna tek bir düzenleme ile çözüm bulmak mümkün değil. Her soruya cevap verebilme imkanım yok maalesef. Mümkün olduğunca cevap vermeye çalışacağım.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
alper
alper - 11 yıl Önce

ülkenin eğitim politikaları artık eğitimcilere bırakılmalıdır...

SIRADAKİ HABER