MEB’den Flaş Karar! Bütün Etkinlikler İptal Edildi

Yeni tip Corona Virüs (Kovid-19) salgın sebebiyle alınan tedbirler kapsamında okullarda bütün sosyal etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) iptal edildi.

MEB’den Flaş Karar! Bütün Etkinlikler İptal Edildi

MEB, okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptaline dair yazıyı illere gönderdi - Sosyal etkinlikler için yapılan yeni müracaatlara kesinlikle izin verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Vuhan şehrinde aniden ortaya çıkan yeni Corona Virüs vaka sayısı komşu ülkeler de dahil olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde arttığı görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yeni virüs çok hızlı yayıldığı yönünde bilgiler verildiği söylenen yazıda, bu kapsamda Türkiye'de ilgili makamlarca gerekli koruma ve kontrol tedbirlerin alındığı hatırlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda alınması gereken önlemlerin sıralandığı yazıda, şu ifadelere yer verildi:

Bu kapsamda virüsün etkilerinden korunmak için resmi ve özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılması planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, ve spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir.

Bakanlığın yazısında, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinlik müracaatlarına izin verilmeyeceği ve konuyla alakalı tedbirlerin valiliklerce alınacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER