MEB'DEN MÜDÜRLERE ÖNEMLİ UYARI

MEB, özellikle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na giren 8. sınıf öğrencilerinin mağdur olmaması için ders kitabı ihtiyacı belirlenirken sürecin iyi planlanması ve yürütülmesi konusunda yöneticileri uyardı

MEB'DEN MÜDÜRLERE ÖNEMLİ UYARI
MEB'DEN MÜDÜRLERE ÖNEMLİ UYARI  
 
 Bakanlık, 2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren devlet okullarının ilköğretim öğrencilerine, 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren ortaöğretim öğrencilerine, 2009-2010 eğitim öğretim yılından itibaren de açıköğretim ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile okuma yazma bilmeyen yetişkinlere yönelik tüm ders kitaplarını ücretsiz dağıtıyor.
MEB, 2014-2015 eğitim öğretim yılından başlanmak üzere özel ilk ve ortaöğretim okul ve kurumlarında öğrenim gören öğrencilere de ders kitaplarını ücretsiz verecek. Bu kapsamda Bakanlık, ders kitabı ihtiyaçlarının tespit edilebilmesi için illere yazı gönderdi. Okullar, kitap ihtiyaçlarını 28 Şubat'a kadar Bakanlığa bildirecek. İhtiyaçların bildirilmesinin ardından Bakanlık ya kitapları satın alacak ya da baskısını yapacak.
Okullar açıldığında, kitaplar öğrencilerin önünde hazır olacak. Bu kapsamda Bakanlık, ihtiyaçlar belirlenirken sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi için illere yazı gönderdi. Yazıda, bu konuda bir gecikmeye meydan verilmemesi için sürecin iyi planması ve yürütülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Özellikle ortaöğretime geçişe esas olan 1. dönem ortak sınavlarının, en geç kasım sonunda yapılıyor olmasının, ders kitaplarına zamanında sahip olamayan öğrenciler açısından mağduriyet yarattığı belirtildi.
Yazıda bu mağduriyetlerin yaşanmaması için kitap ihtiyacını "Kitap Seçim Modülüne" giren okul ve kurum yöneticilerinden, Bakanlığın ilgili birim amirlerine kadar bütün yetkili ve ilgililere önemli görev ve sorumluluklar düştüğü hatırlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER