MEB'DEN ÖZÜR GRUBU TAYİN AÇIKLAMASI

MEB'DEN ÖZÜR GRUBU TAYİN AÇIKLAMASI
 
2016 Ağustos Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Açıklama
 
Bilindiği üzere Öğretmenlerin 2016 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurunun Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmelerde Dikkate Alınacak Diğer Hususlar başlığı altında; Devlet memurluğu ve öğretmenlikte veya sadece birinde adaylıkları kaldırılmamış olanlardan atandıkları yerde 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini doldurmuş durumda olanların, aile birliği mazeretine bağlı olarak başvuruda bulunabilecekleri belirtilmiştir.
 
Ancak 2015 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında Sosyal Bilgiler ve Coğrafya alan sınav sonuçları yargı kararı neticesinde geç açıklandığından, Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerinin hizmet sürelerinin hesabında 31 Ekim 2016 tarihinin esas alınması gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), öğretmenlerin özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemleri için bakanlığın daha önce yayınladığı takvime göre 1. aşama başvuruları başladı.  Gün içerisinde başvuru ekranı açılacak ve yer değiştirmek isteyen öğretmenler 1. aşama başvurularını gerçekleştirecek. 1. aşama başvuruları bakanlık tarafından incelenecek ve ilgili öğretmene 2. aşama başvuru hakkı verilip verilmeyeceği değerlendirilecek. 2. aşama için başvuru hakkı kazanan öğretmenler, branşları ve seçtikleri ildeki norm kadro durumu da dikkate alınarak atamaları yapılacak. Tabi ki her başvuru yapan öğretmenin ataması gerçekleştirilemeyecek. En çok ise eş durumu atamalarının yapılması bekleniyor.

 Peki Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) 2016 yılı yaz dönemi özür durumu atamaları, eş tayinleri takvimi nasıl işleyecek? Kimler başvuruda bulunabilecek? Hangi branşlarda tayin durumu sıkıntılı? gibi sorular öğretmenler tarafından merak ediliyor. Öncelikle şunun bilinmesi gerekiyor, adaylığı kaldırılmış her öğretmen özür grubu atamalarına başvurabilir. Bunun dışında hizmet puanı az olan ve büyük şehir seçiminde bulunacak öğretmenlerin şansları daha düşük. Ayrıca bu noktada hizmet puanı fazla olan öğretmenler avantajlı olmuş olacak. Öte yandan Sınıf öğretmenliği gibi doğu illerinde norm açığı çok çok fazla olan ve batı illerinde norm fazlası olan branşlar için de yer değiştirmek sıkıntılı olacak.

2016 YILI YAZ DÖNEMİ ÖZÜR GRUBU ATAMA 1. AŞAMA BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

 MEB 2016 YILI ÖZÜR GRUBU ATAMA TAKVİMİ

Birinci Aşama
Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci
11-17 AĞUSTOS 2016

İkinci Aşama
Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci
22-26 AĞUSTOS 2016

Atamalar
31 AĞUSTOS 2016 

Tebligat ve İlişik Kesme İşlemleri
1 EYLÜL 2016’den İtibaren
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER