MEB'E MÜSTEŞAR RESMEN ATANDI

Milli Eğitim Müsteşarlığı'na Yusuf Tekin atandı

MEB'E MÜSTEŞAR RESMEN ATANDI

Millî Eğitim Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2013/355

1 – Açık bulunan 1’inci derece kadrolu ve +7600 ek göstergeli Müsteşarlığa Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf TEKİN’in atanması, 657 sayılı Kanun’un 74’üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanun’un 2’nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

2 – Bu Kararı Milli Eğitim Bakanı yürütür.

28/5/2013

Abdullah GÜL

CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip ERDOĞAN                                        Nabi AVCI

Başbakan                                              Millî Eğitim Bakanı

 

Doç. Dr. Yusuf TEKİN Kimdir ?

1970 yılında Erzurum (Tortum) da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Rize’de tamamladı. Lisans öğrenimini 1989-1994 yılları arasında AnkaraÜniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde aldı. Siyaset ve SosyalBilimler Alanında 1997 yılında yüksek lisans ve 2002 yılında doktorasını tamamladı. 2007 yılında Siyaset Bilimi alanında Doçent unvanı aldı. Mesleki kariyerine 1994 yılında CumhuriyetÜniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı.

2002 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Aynı Fakültede 2007 yılına kadar Yardımcı Doçent olarak, 2007-2010 yılları arasında Doçent olarak çalıştı. Bu süre içinde Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Dekan Vekilliği, Üniversite Senato üyeliği, Fakülte ve Enstitü Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür yardımcılığı görevine atandı.

 

Doç. Dr. Yusuf TEKİN üniversitelerde ve sivil toplum kuruluşlarında 19. Yüzyıl Osmanlı modernleşmesi, Türk siyasal hayatı, Türk demokrasi tarihi, seçim sistemleri, anayasalar, insan hakları alanında dersler ve konferanslar verdi. Bu konularda yayınlanmış kitapları, akademik dergilerde, gazetelerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı sağlamayı hedefleyen bir düşünce kuruluşu olan Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde Başkan Yardımcılığı ve Demokratikleşme Programı Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. Bu kapsamda İnsan Onuruna Dayanan Vesayetsiz Bir Türkiye İçin Yeni Bir Anayasa, Kürt Sorununun Çözümünde Aktörlere Öneriler gibi raporların hazırlanmasına katkı sağladı.

Akademik hayatı boyunca çalıştığı üniversitelerde gençliğin sorunları ve gençlik politikaları üzerine seminerler verdi, danışmanlıklar yaptı ve akademik projeler yürüttü. Çok sayıda sivil toplum örgütü bünyesinde bu tür çalışmalara katıldı.

 

Doç. Dr. Yusuf TEKİN evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
şahinkaya
şahinkaya - 11 yıl Önce

sayın müstreşar! gelişine karşı oldum. gelmemeliydin. Eğitimi eğitimciler yönetmeli. Müsteşarlıktan alınana kadar alehinde olacağım. Milli eğitim bakanlığının yol kecen teri olmadığını herkes bilmeli. milli eğitim bakanlığına kendini hangi vasfınla layık gördün. Eğitim nedir bilirmisin. insan nnedir tanımlarmısın?

SIRADAKİ HABER