MEB'İN ŞİFRESİZ UYGULAMASINA İSYAN

Tüm öğretmen adaylarının Milli Eğitimin “Mebbis” sayfasında karşılaştıkları önemli bir sorun da bulunmaktadır ki o da tercih esnasında herhangi bir şifrenin sorulmamasıdır.

MEB'İN ŞİFRESİZ UYGULAMASINA İSYAN
Bilindiği üzere ÖSYM gibi önemli sınav kurumları ve kamusal alandaki işlemler için genelde kullanıcıların güvenliği için şifre uygulaması bulunmaktadır. Gazetekamu'nun haberine göre böylece adaylar e-devlet gibi önemli sitelere ulaşmak istediklerinde sistem otomatik olarak şifre sorgulaması yapmaktadır. Fakat bu önemli kurumların yanında tüm öğretmen adaylarının Milli Eğitimin “Mebbis” sayfasında karşılaştıkları önemli bir sorun da bulunmaktadır ki o da tercih esnasında herhangi bir şifrenin sorulmamasıdır. Böylelikle ilgili alana öğretmen adaylarının TC kimlik numarası girilerek söz konusu adayların sınavdan aldıkları puandan, yaptıkları tercihlere kadar her şeye hiçbir şifre sorgulaması yapılmadan ulaşılabilmektedir.
 
ÖĞRETMEN ADAYLARI ÇOK RAHATSIZ
 
ÖSYM gibi önemli bir kurumun aday işlemlerinde şifre kullandığını belirten öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda ya yetersiz olduğunu ya da adayların tercih işlemlerinde onaylama işlemi karşıdan yapılıncaya kadar tercihlerin başkalarınca değiştirilebileceğine göz yumduğunu da ifade ediyorlar. Böylesi bir uygulama, öğretmen adaylarının yakınları veya ailesi ile sorunlar yaşayabileceğini ve bu bilgilerin ortak kullanım alanına izinsiz olarak açılabileceğini de açıkça göstermektedir. Puanlarının veya tercihlerinin sadece kendilerince kullanılması gereken bir hak olduğunu, bunların başkalarınca görülmesinin ve değiştirilebilir olmasının çok rahatsız edici olduğunu söyleyen öğretmen adayları, özel bilgilerini sadece kendileri istedikleri takdirde paylaşılmasının bir hak olduğunu vurguluyorlar.
 
 “BU SORUNA BİR ÇÖZÜM BULUN”
 
Geçtiğimiz Eylül ayında tercihler yapılmış ve binlerce öğretmen güvenliği olmayan bu şifresiz uygulama üzerinden tercihlerini yapmışlardı. Konu ile ilgili bir öğretmen adayının cevabı ise şöyle “ Ben KPSS’den çok düşük bir puan aldım. Sonuçlarıma ise ÖSYM’nin sayfasından gönül rahatlığı ile şifremi girerek ulaşabiliyordum. Ama MEB bu soruna bir çözüm bulmalı. Ben ÖSYM tarafından zaten güvenliği sağlanmış puanımın ve sonuçlarımın MEB sayfasında ayan beyan ilan edilmesinden rahatsız oluyorum. Eminim benim gibi düşünenler de vardır” diyerek diğer kurumlar gibi bu uygulamaya da şifre getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
derya dağlı
derya dağlı - 10 yıl Önce

Evet sisteme şifre gelsin T.c. kimlik no ile bilgilere hemen ulaşılması hiç hoş değil gizlilik esas olmalı

satiye sırma
satiye sırma - 10 yıl Önce

Sisteme kimlik no ile girilince herkes ulaşabiyor lütfen ais gibi şifreleme olsun şubat ataması şifreli olsun lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ozkan deveci
ozkan deveci - 10 yıl Önce

Mebbis her konuya sifre getiryor lutfen bizlerin tercih sayfalarina da getirsin gizlilik ilkesine gereken onem verilsin.

Sultan Dağlı
Sultan Dağlı - 10 yıl Önce

Geçen ki atama da bir sürü olaylar oldu t.c. Numaramızı bilenler tercihlerimize rahatça baktılar şifre Şubat ataması ve diğer atamalar da şarttır

SIRADAKİ HABER