Mesleki Açık Öğretim Liselerinde Yüz Yüze Öğrenim Gören Öğrencilerin Durumları ne Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yönetmenliği dördüncü Kısım Eğitim-Öğretim, Belge ve Defterler Birinci Bölüm Öğretim Sistemi Öğretim sistemi MADDE 27 – (Değişik:RG-16/3/2009-27171) Lisede, ders geçme ve kredi sistemi uygulanır.

Mesleki Açık Öğretim Liselerinde Yüz Yüze Öğrenim Gören Öğrencilerin Durumları ne Olacak?

Programlar, ortak, alan ve seçmeli derslerden; öğretim yılı ise birbirinden bağımsız dönemlerden oluşur. Öğrenciler sınavında başarılı oldukları dersin kredisini kazanırlar.

Mesleki Açık Öğretim Liselerinde yüz yüze öğrenim gören öğrenciler için her hangi bir açıklama yapılmadı. Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) öğrencileri dönemlik ders alarak geçtikleri dersin kredisini alırlar ve her dönem dersleri farklıdır.

Örneğin, 1. dönem Mesleki Gelişim 1 dersini alıyorsa 2.dönem Mesleki Gelişim 2 dersini alacaktır ve bu iki ders birbirinden bağımsızdır. Dolayısı ile yüz yüze eğitimde kendisine ders tanımlanmış ve derslere devam etmiş olan öğrencilerin ders durumlarının ne olacağı belli değil.

Ayrıca MAÖL 12.sınıf öğrencilerinin problemleri daha da fazladır. 12.sınıf Öğrencileri İşletmelerde Mesleki Eğitimlerini (Staj) de dönemlik yapmaktadırlar. 1. ve 2. dönem farklı değerlendirilmektedir.

Her dönem bitiminde yüz yüze eğitim aldıkları okullarda beceri eğitimi sınavı olmaktadırlar. Bu durumda 12.sınıf öğrencileri dönem sonunda yapılması gereken beceri eğitimi sınavından başarılı sayılıp 2.dönem stajlarını tamamlamış sayılacaklar mı?

Ek olarak 12. sınıf öğrencileri kendilerine tanımlanmış olan 2.dönem derslerinden başarılı sayılacaklar mı? 12. sınıf öğrencileri mezun olabilmek için 10 ve 11. sınıflardan 2. dönem devam edemedikleri dersleri de aldıklarını düşünürsek ki o durumda olanlar mutlaka var, bu öğrencilerin durumlarının ne olacağı hakkında da her hangi bir açıklama yapılmamıştır.

Örgün öğretim 12.sınıf öğrencilerinin durumlarında da netlik bulunmamaktadır. Birinci dönem zayıfı olan örgün öğretim 12. Sınıf öğrencileri mezun sayılacaklar mı? Sayılmayacaklarsa ne gibi bir önlem alınacak, konu hakkında net bir açıklama olacak mı?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER