MİLLİ EĞİTİM BAKANI AVCI'DAN DERSHANE AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershalenerin kapatılması ile ilgili bir çok spakülasyon yapıldığını belirterek, "Hiç birşeye itibar etmeyin. Bu konularda, çok fazla spakülasyon yapılıyor. Aslı astarı olmayan bir çok şey, MEB'in çalışmasıymış gibi sunuluyor. Bunlar doğru değil. Milli Eğitim Bakanlığı adına yapılan açıklamaları ben yaparım." dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AVCI'DAN DERSHANE AÇIKLAMASI
 
Bakan Nabi Avcı, 'TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde Ressam Betül Burnaz'ın "Deveran Aralığı" konulu 'Akrilik Resim Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra, gazetecilerin sorularını cevapladı. Avcı, bir gazetecinin, kamuda baş örtüsü serbestiyeti ve andımızın kaldırmasını sağlayan düzenlemenin, CHP tarafından Danıştay'a taşınmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Danıştay'a giden arkadaşlarımıza, bu sergiye gelmeleri, bu serginin güzelliklerini görmelerini, kararlarını bu vesile ile bir kez daha gözden geçirmelerini diliyorum. Onları da davet ediyorum. Bu dresimleri görsünler. Bu resimlerin hangi emeğin, hangi göz yaşlarırının ürünü olduğunu onlarda yaşasınlar." karşılığını verdi.
 
DERSHANELERİN KAPATILMASI
 
Dershanelerin tabelasından 'TC' ibaresinin kaldırma gerekçesi için ise Bakan Avcı, şunları ifade etti:
 
"Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili haberlerde benim, Bakan Yardımcım, Müsteşar ve Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği'nin yaptığı açıklamaların dışında hiç birşeye itibar etmeyin. Bu konularda, çok fazla spakülasyon yapılıyor. Aslı astarı olmayan bir çok şey, MEB'in çalışmasıymış gibi sunuluyor. Bunlar doğru değil. Milli Eğitim Bakanlığı adına yapılan açıklamaları ben yaparım. Görevlendirmemiz vasıtası ile bazı arkadaşlarımız yapar. Biz bunları tekzib etmiyoruz. Çünkü o kadar çok yalan yanlış şeyle yazılıyor ki, sabahtan akşama kadar tekzible uğraşmamız gerekiyor. Bakanlğın resmi sitesinde yayınlanan haberlere, onun dışında yapılan haberlere itibar etmeyin."
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER